Stameni bh. defanzivac na meti turskog velikana

Turski mediji pišu

Stameni bh. defanzivac na meti turskog velikana

E. Ganibegović

U Turskoj igra veliki broj fudbalera iz Bosne i Hercegovine, a tu "koloniju" mogao bi proširiti bivši mladi reprezentativac naše zemlje.

Kako mediji u Turskoj pišu, konkretno tamošnji CNN, istanbulski velikan Fenerbahce zainteresovan je za jednog bh. fudbalera.

U pitanju je stameni defanzivac hrvatskog Osijeka, Adrian Leon Barišić. 

Više detalja nije napisano, no jasno je da bi hrvatskom timu Turci morali platiti lijep iznos na ime obeštećenja, s obzirom na to da Barišić ima ugovor do ljeta 2025. godine.

On je za Osijek ove sezone upisao deset nastupa i postigao jedan pogodak uz isto toliko asistencija.

Karijeru je počeo u Hajduku kao omladinac kada je još igrao za Dinamo i RNK Split iz kojeg 2018. godine dolazi u Osijek gdje je ostao do dan danas uz izuzetak posudbe u Frosinone od januara do ljeta prošle godine.

Također, radi se o fudbaleru koji je devet puta nosio dres U21 reprezentacije BiH i postigao jedan pogodak, osam nastupa upisao je u U19 i jedan u U18 selekciji naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Iako je rođen u Stuttgartu, posjeduje državljanstva Bosne i Hercegovine i Hrvatske. 

Ljetos je ovaj fudbaler bio blizu prelaska u italijansku Fiorentinu, ali na kraju od tog posla nije bilo ništa, pa ostaje da vidimo da li će i ovo propasti ili će doći do realizacije transfera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi