Bjelica i Hiroš nasmijali novinare: Gađaš rašlje, lopta ode u semafor. Možda da sad gađaš golmana?

Trener Osijeka dao savjet bh. igraču

Bjelica i Hiroš nasmijali novinare: Gađaš rašlje, lopta ode u semafor. Možda da sad gađaš golmana?

E. Čaušević

Fudbaleri Osijeka igraju sutra na svom terenu protiv Slaven Belupa meč četvrtfinala Kupa Hrvatske.

Danas je na stadionu Osijeka održana press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener ovog tima Nenad Bjelica, ali i bh. fudbaler Amer Hiroš koji je ljetos pojačao hrvatski klub.

Hiroš je nedavno oduševio hrvatsku javnost debitantskim golom koji je postigao upravo protiv Slaven Belupa. Bh. fudbaler je zabio golčinu, a tada je Bjelica poručio da to nije iznenađenje, te da je Hiroš dosta takvih golova postizao dok je igrao u BiH.

Osijek je u petak na svom terenu igrao protiv Lokomotive u prvenstvu i slavio je sa 3:1, a Hiroš je na ovom meču imao jednu odličnu šansu koju nije uspio da iskoristi.

Upravo su novinari na današnjoj press konferenciji pitali Hiroša za tu priliku kada nije uspio da postigne pogodak.

"Ne znam što da kažem. To je djelić sekunde, može se dogoditi da uđe, a može da ode preko", rekao je Hirošl, a onda se u sve uključio i Bjelica koji je nasmijao prisutne svojim komentarom.

"Ma on gađa samo rašlje. On ako ne pogodi rašlje, njemu ne vrijedi gol. Ja sam mu rekao i prošlu utakmicu, treba samo gol pogoditi. Na takvom terenu gdje je teško vratarima, kad deset igrača stoji ispred njega, bitno je samo pogoditi gol. Ali on baš želi pauka srediti", kazao je Bjelica, a Hiroš je dodao da upravo zbog toga ima trenutno samo jedan postignut gol.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Ha, je, čuj... Ne možeš baš svaku utakmicu zabiti takav gol. Nekad moraš zabiti prljav gol, odbitak neki. Ne mora svaki gol biti takav da se vrti na Eurosportu. Možda da počneš gađati golmana? Gađaš golmana, ode u rašlje. Dosad si gađao rašlje, odlazila je u semafor", kroz smijeh je dodao trener Osijeka.

Press konferencija uoči četvrtfinala Kupa! 🎥

Posted by NK Osijek on Tuesday, November 30, 2021

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi