Na Grbavici zadovoljno trljaju ruke: Traje rat ponudama ljutih rivala za Hadžiahmetovića

Veznjak nije u rosteru za utakmicu Kupa Turske

Na Grbavici zadovoljno trljaju ruke: Traje rat ponudama ljutih rivala za Hadžiahmetovića

A. Čaušević

Amir Hadžiahmetović se nalazi u grupi bh. reprezentativaca koji će gotovo pa sigurno u janua promijeniti klub, pogotovo nakon što se nije našao u rosteru za utakmicu Kupa Turske između Gaziantep i Konyaspora. 

Hadžiahmetović je u posljednje vrijeme igrao fantastično što mu je donijelo interes mnogo boljih klubova od Konyaspora i ako je vjerovati turskim medijima transfer je nako blizu.

Mnogo klubova je zainterosovano za potpis bh. reprezentativca što svakako pogoduje i Željezničaru koji ima pravo na 20% od ukupnog transfera.

Bešiktaš i Burnley su od ranije pokazivali najozbiljniji interes, a sada se u sve uključio i Galatasaray te je lider prvenstva Turske počeo pregovore sa Konyasporom.

Najbolja ponuda stiže iz Engleske i radi se o iznosu od 4 miliona eura plus bonusi, dok Bešiktaš za igrački karton standardnog bh. reprezentativca nudi milion manje.

Galatasaray je spreman da ponudi nešto više od 3 miliona eura te jednog igrača pa će biti interesantno vidjeti kako će se cijela situacija završiti.

Oglasi

Dakle, najbolju ponudu je poslao Burnley koji je na pravom putu da se vrati u Premiership i eventualno igranje u najjačoj ligi svijeta predstavlja izazov za svakog pa sigurno tako i za Hadžiahmetovića.

Direktor Konyaspora je u srijedu potvrdio kako su na stolu ponude od Bešiktaša i od Burnleya te da se radi o iznosima koji nisu u skladu sa klupskim zahtjevima.

"Stigla je ponuda Bešiktaša za Amira Hadžiahmetovića. Pregovori su u toku. Rekli smo im da moraju ponuditi više novca nego u prvoj ponudi. Ponuda iz Engleske je približna brojkama koje želimo. Ipak, odlučili smo da to ne prihvatimo", kazao je Mustafa Goksu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ako je vjerovati ciframa koje se vrte po turskim medijima Željezničar bi trebao dobiti između 600.000 i 800.000 eura što je za bh. standarde odlična cifra.

Konyaspor danas gostuje u Kup utakmici ekipi Gaziantepa, a Hadžiahmetović se nije našao u rosoteru što je jasan signal da je transfer blizu realizacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi