Ko će 'oteti' Hajduku Livaju: Srbijanski trener stigao u Tursku i čelnicima kluba dao jasan zahtjev

Sjajni napadač ima ponuda i ove zime

Ko će 'oteti' Hajduku Livaju: Srbijanski trener stigao u Tursku i čelnicima kluba dao jasan zahtjev

S. Mlaćo
Nastavlja se prvenstvo u HNL-u, a u Hajduku vjeruju da mogu ugroziti Dinamo i uključiti se u borbu za prvaka. Dinamo ima šest bodova prednosti i utakmicu manje, no jasno je da ništa nije gotovo.

Splićani su bili aktivni u zimskom prelaznom roku, bilo je odlazaka, ali i novih imena, no ono što zabrinjava navijače jeste status Marka Livaje. Prva violina Splićana ima nekoliko ponuda, a o tome se priča od završetka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Livaja je i u Kataru potvrdio klasu, iako nije mnogo igrao, a posljednjih dana povezuje se sa timovima iz Turske. Tačnije, riječ je o Konyasporu koji je preuzeo bivši trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Stanojević je prema pisanju medija u Turskoj čelnicima kluba jasno kazao da želi da mu dovedu upravu Livaja.

Nije poznato da li će u tome uspjeti, iako je to teško očekivati. Odlazak Livaja značio bi i kraj ambicija Hajduka u borbi za prvo mjesto, te sigurno veliko nezadovoljstvo navijača.

Ayansspor piše da Livaju želi još jedan klub u Turskoj. Radi se o Trabzonsporu. Tranbzonspor je želio Livaju još kada je on bio član grčkog AEK-a, sam napadač je sve dogovorio, no kluba iz Atine je sve blokirao u posljednji čas.

Oglasi

Sada će Turci po drugi put pokušati dovesti 29-godišnjaka, a da li će uspjeti ostaje da se vidi.

Livaja je za Hajduk u prvom dijelu sezone upisao 11 pogodaka u prvenstvu i dodao sedam asistencija. Njegova cijena prema transfermarktu je osam miliona eura.

Prije Hajduka nastupao je za AEK, Las Palmas, Rubin Kazan, Empli, Atalantu, Inter, Cesenu, Lugano...

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zanimljivo da je bio i omladinac zagrebačkog Dinama, no za navijače Hajduka je živa legenda, a posvetili su mu čak i mural u njegovom rodnom mjestu Kaštel Kambelovcu.

Hajduk prvenstvo u HNL-u nastavlja u nedjelju kada će sigurno na prepunom Poljudu ugostiti Šibenik.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi