Predsjednik Konyaspora zbog jednog jedinog razloga odbio sve ponude za Hadžiahmetovića

Zna se šta mu je cilj

Predsjednik Konyaspora zbog jednog jedinog razloga odbio sve ponude za Hadžiahmetovića

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Amir Hadžiahmetović ove zime nalazi se na meti nekoliko klubova iz Turske i Engleske i sve više se priča o njegovom odlasku iz Konyaspora, ali predsjednik tog kluba Fatih Ozgokcen ima jasan stav kada je u pitanju prodaja bh. veznjaka.

Hadžiahmetović je već nekoliko sezona jedan od ponajboljih igrača Konyaspora i očito da je došlo vrijeme da bh. reprezentativac napravi iskorak u svojoj karijeri i pronađe novi klub.

Bivši igrač Željezničara nalazi se na meti turskih velikana Galatasarayja i Bešiktaša koji su spremni da plate oko tri miliona eura za Hadžiahmetovića što baš i nezadovoljava apetite čelnika njegovog sadašnjeg kluba.

Također, interes za Hadžiahmetovića pokazao je i jedan klub iz Engleske, a to je Burnley koji je navodno spreman da plati oko četiri miliona eura za bh. veznjaka, no čini se da je Hadžiahmetoviću prioritet ostanak u Turskoj.

Zbog toga su se u Konyasporu fokusirali na ponude klubova iz Istanbula i jasno je da im je cilj da pokušaju zaraditi što više novca.

To je najbolje pokazala i izjava predjednika tog kluba koji je jasno poručio da oni uopšte ne žure s prodajom Hadžiahmetovića i da će bh. reprezentativac ostati član Konyaspora ukoliko ne dođe za njega zadovoljavajuća ponuda.

Oglasi

Ozgokcen je priznao da je na adresu Konyaspora došlo nekoliko zvaničnih ponuda za bh. veznjaka, ali da su sve one odbijene zbog jednog jedinog razloga.

"U ovom prelaznom roku što se tiče Amira dobili smo nekoliko zvaničnih ponuda za njega. Neke od njih su iz inostranstva, a neke od klubova iz Superlige", počeo je Ozgokcen i nastavio.

"Konyaspor je uložio sedam godina u Amirov razvoj i ne želimo ga tek tako prodati. Odbili smo sve ponude koje smo dobili. S obzirom da nema ponude za njega po cijeni koju smo mi odredili onda njegov transfer ne dolazi u obzir u ovom prelaznom roku".

Jasno je da čelnici Konyaspora žele da iskoriste veliki interes za bh. reprezentativca i pokušavaju zaraditi što više novca od njegove prodaje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Mediji u Turskoj smatraju da je sve to igra i da je jasno da Konyaspor na ovaj način pokušava izvući od Galate i Bešiktaša bolje ponude, a s obzirom kakav interes su ovi klubovi pokazali za bh. igrača čini se da neće biti problem da plate nešto više novca za njega.

Razvoj situacije pomno prate i u Željezničaru i nadaju se da će Konyaspor pristati prodati Hadžiahmetovića jer će klub s Grbavice u tom slučaju dobiti određeni iznos od prodaje njihovog nekadašnjeg veznjaka.

Promo

Top Komentari

FahroKonjHodzic
ovi hadjiahmetovic je fizicki slabasan igracic
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi