Jedna riječ je bila dovoljna da pokažu Hadžiahmetoviću kakva legenda kluba je postao

Već šest godina igra za Konyaspor

Jedna riječ je bila dovoljna da pokažu Hadžiahmetoviću kakva legenda kluba je postao

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Amir Hadžiahmetović i ove sezone igra u dosta dobroj formi u dresu turskog Konyaspora.

Ovaj 25-godišnji veznjak je u Konyaspor došao još početkom 2016. godine iz Željezničara i bio je to odličan potez turskog kluba. Hadžiahmetović je od dolaska u ovaj klub standardan u veznom redu i u potpunosti je opravdao uloženi novac za transfer.

Bh. reprezentativac je i ove sezone jedan od najvažnijih igrača u ekipi Konyaspora koja igra odlično i trenutno je trećeplasirana na tabeli i s Fenerbahčeom će se boriti do kraja sezone za mjesto koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka.

U dosadašnjem dijelu sezone Hadžiahmetović je u prvenstvu propustio svega dvije utakmice. Odigrao je 31 meč i zabio je dva gola, te je dodao još tri asistencije.

Kakvu ulogu u ekipi Konyaspora ima bh. reprezentativac najbolje je pokazala objava turskog kluba na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Poručili su da je Hadžiahmetović pravi maestro na terenu, te su izdvojili njegovu odličnu statistiku. Na terenu je proveo 2789 minuta, uspješnost dodavanja je na čak 88%, osvojio je 159 lopti, te ima 55% osvojenih duela u dosadašnjem dijelu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi