Neretljak o pozivu koji nije mogao odbiti: Nakon dugo godina sprema se prava priča, svi su uz klub!
Iskusni stručnjak vjeruje u uspjeh. Ističe riječi hvale za čelnike kluba te kompletnu lokalnu zajednicu

Orašje želi povratak u Premijer ligu, iskusni stručnjak posložio kockice

Neretljak o pozivu koji nije mogao odbiti: Nakon dugo godina sprema se prava priča, svi su uz klub!

Samir Mlaćo

HNK Orašje ne može bez Mate Neretljaka. I vrapcima na grani jasno je da samo sa Neretljakom Labudovi sa Save imaju najviše ambicije.

Neretljak se odlučio na poziv čelnika kluba, grada i kantona vratiti u staro jato i kako kaže započeti priču za koju apsolutno vjeruju da će imati pozitivan ishod.

I ne bježi od toga. Ne traži unaprijed nikakav alibi. Vjeruje u svoje znanje, svoj tim i ono glavno -rad.

"Moj povratak se desio na brzinu. Nisam to imao u mislima, jer imam U-20 reprezentaciju Hrvatske gdje sam pomoćni trener i gdje imam puno obaveza. Ipak, ovdje se sada po prvi put stvorila zdrava klima. Lokalna zajednica, županija i svi su stali iza kluba, sređena je financijska situacija i mislim da se po prvi nakon dugo godina sprema prava priča", ističe Neretljak na početku razgovora za SportSport.ba.

Jasno je da Neretljak nije želio u klub koji će ploviti sredinom tabele i biti bez nekih ozbiljnih ambicija.

"Ljudima koji su me zvali, načelniku i predsjedniku Županije, rekao sam da želim sređenu situaciju i da se borimo za Premijer ligu. Ima tu sada dosta posla. Potrebno je da sredimo omladinski pogon, djecu trebamo vratiti na stadion...".

Pripreme su u tijeku. Radio se veoma žestoko.

"Malo smo kasnili, ali bićemo spremni za prvo kolo. Radimo dva puta dnevno i bićemo 'fit' sigurno. Doveli smo petoricu novajlija do sada. Tu je Sulić, Kozić, Antonio Vidović koji može igrati u svakom premijerligaškom klubu, Ahmetović, Hasanović..., a u narednih par dana ćemo dovesti još jednog stopera".

Ne kriju u Orašju ambicije u novoj sezoni. Premijer liga je želja i cilj.

"Ukoliko nam se ukaže prilika za Premijer ligu nećemo bježati od toga. Mi smo dva-tri puta dok sam vodio bili gore, ali nisu bile takve ambicije, no sada se to promijenilo. Moram tu istaći predsjednika Ivu Ivkića, čovjeka koji je dosta ambiciozan i koji voli nogomet. Lakše je raditi uz takve ljude".

Orašje je prva dva kola domaćin i Neretljak razmišlja samo o šest bodova.

"Prvo nam stiže Rudar iz Kaknja, a zatim Radnik iz Hadžića. Mi ako želimo vrh tabele kući moramo uzimati bodove, iako ja poštujem sve ekipe. U ta dva kola ćemo napraviti sve da na terenu uzmemo svih šest bodova".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bliži se start nove sezone Prve lige FBiH i Neretljak je svjestan da će biti veoma neizvjesno od samog starta. Kao rivale u borbi za sami vrh ističe GOŠK, Olimpik...

"Vidio sam da je NK GOŠK dosta izmijenio momčad i on se želi vratiti u Premijer ligu. Olimpik je uvijek ozbiljan, a i TOŠK je doveo dosta igrača. Liga će biti dosta izjednačena i jaka, a to je naravno u korist bosanskohercegovačkog nogometa", dodao je Neretljak na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

Mostar
Nk Tosk 2019 2020 p. Liga
1 0
NKZ1922
Svaka cast, poslozio je kockice pravo.. Malo se pojacao, ali bitno da je zadrzao kostur ekipe ------------ Bajraktarevic Stojic ------ Karacic ------ Topalovic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi