Nije se šaliti sa zanosnom agenticom: Poznatog fudbalera "olakšat će" za pravo bogatstvo
Foto: Instagram

U pitanju je 350.000 eura

Nije se šaliti sa zanosnom agenticom: Poznatog fudbalera "olakšat će" za pravo bogatstvo

E. Ganibegović

Fudbalska agentica Anamaria Prodan (49) uskoro bi mogla biti bogatija za sjajnu sumu novca.

Čini se da će dobiti spor protiv Dennisa Mana (24), nakon što je fudbaler potpisao za Parmu uz pomoć tvrtke braće Ioana i Victora Becalija.

Suci su odlučili da dogovor između Prodanove i Manna nije ispoštovan i prisilili igrača da agentu FIFA-e plati iznos od 350.000 eura, navodi clujust.ro.

"Nalaže se tuženiku (Dennis Man) da plati tužitelju (Anamaria Prodan) iznos od 350.000 eura, što predstavlja ugovorne kazne kao i zakonske zatezne kamate povezane s ovim iznosom, računato od 27.05.2021. (datum podnošenja tužbe) pa do pravomoćne isplate duga", stoji u zapisniku o izreci presude.

O ovoj odluci oglasio se i jedan Anamarijin avokat koji tvrdi da je agentica u pravu.

"Spor pred Tribunalom Ilfov odnosio se na ugovorni odnos između Anamarije Reghecamf i Dennisa Mana.

Oglasi

Tačnije, sportista je dana 04.09.2016. potpisao petogodišnji ugovor o posredovanju s agentom za igrače, u kojem je utvrđena klauzula o ekskluzivnosti u korist agenta u vezi s pregovorima i sklapanjem budućih ugovora sportskih društava igrača.

Također, strane su uvele klauzulu kazne u iznosu od 350.000 eura u slučaju da jedna od njih ne poštuje odredbe ugovora o posredovanju", rekao je advokat Sabin Gherdan za drechtsportului.ro.

Ovaj 24-godišnji fudbaler je član Parme od 2020. godine iz koje je stigao iz rumunskog velikana, FCSB-a. 

Inače, Denis Mann uvršten je na spisak selektora Rumunije Edija Iordanescua za utakmice protiv Finske i Bosne i Hercegovine koje će Rumunija igrati koncem septembra u Ligi nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi