Pokazao je pravo lice: Ukrajince boli ono što im je priredio veliki izdajnik Anatolij Timoščuk

Nasmijan, sretan...

Pokazao je pravo lice: Ukrajince boli ono što im je priredio veliki izdajnik Anatolij Timoščuk

E. Škorić

Bivšeg ukrajinskog reprezentativca Anatolija Timoščuka u njegovoj zemlji smatraju najvećom izdajicom.

Nekadašnji veznjak Šahtara, Zenita i Bayerna ostao je u Rusiji nakon što je počeo rat u Ukrajini krajem februara. Osim što je ostao "suzdržan" dok njegov narod gine, Timoščuk je izazvao bijes Ukrajine jer se nije želio oglašavati i na bilo koji način osuditi rusku invaziju.

Ukrajinski nogometni savez ga je izbrisao iz svoje prošlosti, a za sve Ukrajince je kukavica i izdajnik.

Sada je ponovo u centru zbivanja nakon što je sa Zenitom slavio titulu sa osmijehom na licu.

Fotografije na kojima se Timoščuk smiješi i šalje srca navijačima Zenita pojavile su se u ukrajinskim medijima, koji napominju kako je "pokazao pravo lice".

Oglasi

"Nije davao nikakve izjave od početka ruskog rata u Ukrajini i još uvijek radi u Zenitu iz Sankt Peterburga. Zapravo, svoju titulu je proslavio u Rusiji. Nakon pobjede u prvenstvu zemlje agresora, Anatolij Timoščuk se fotografirao s peharom, s osmijehom na licu, i poslao srca ruskim navijačima na tribinama. Relevantne slike pojavile su se na društvenim mrežama. Smiješiti se onima koji su okupirali vašu zemlju dok vam se ubijaju sunarodnjake je neljudski. Pokazao je pravo lice", objavio je ukrajinski portal Sport.ua.

Popis sankcija nametnutih Anatoliju Timoščuku od strane Ukrajinaca:

- Povlačenje licence Pro trenera, dobivene u Ukrajini
- Povlačenje svih odlikovanja i nagrada
- Povlačenje svih pehara i medalja osvojenih na prvenstvu Ukrajine, Kupu Ukrajine i Superkupu Ukrajine
- Isključenje iz službenog registra igrača koji su igrali za reprezentaciju Ukrajine
- Zabrana sudjelovanja u nogometnim aktivnostima na teritoriju Ukrajine

Timoščuk je za reprezentaciju Ukrajine, za koju je igrao od 2000. do 2016. godine, skupio rekordna 144 nastupa i dao je četiri gola. Tri puta je u prošlosti proglašavan najboljim ukrajinskim nogometašem godine, a s Bayernom je osvajao Ligu prvaka.

Njemu je 30. marta, na dan kada je napunio 43 godine, oduzeta titula počasnog građanina ukrajinskog grada Lucka.

"U vrijeme kada Ukrajina pati od ruske vojne agresije, Anatolij Timoščuk nije dao nikakvu javnu izjavu o tome i nije prekinuo svoju saradnju s nogometnim timom u zemlji agresoru. Ovim svjesnim izborom nastavlja favorizirati Rusiju i diskreditirati titulu počasnog građanina", navedeno je u objavi gradske vijećnice u Lucku.

Top Komentari

user1629056604
Svi pricaju o ukrajini Zasto niko ne spomene Palestinu Nijh izrale napada i ubija vise od 50 godina
8 0
Arnel925
Svaka čast. Ljudina. Nije kao onaj zidov-poljak Zilenski
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi