Nogometaš rođen u Rusiji zabio gol, pa na majici poslao poruku Putinu

"Putin je fašist"

Nogometaš rođen u Rusiji zabio gol, pa na majici poslao poruku Putinu

E. Škorić

Napadač ukrajinskog Kryvbasa Oleksiy Khoblenko ove je godine posuđen estonskoj ekipi Levadia iz Tallina.

Dvadesetosmogodišnjak je Levadiji donio pobjedu (1:0) golom u utakmici protiv Narve Trans, a proslavio ga je tako što je podigao dres i poslao poruku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Napadač, rođen u Rusiji, ali bivši ukrajinski juniorski reprezentativac, nosio je ispdo dresa majicu na kojoj je pisalo: “Slava ukrajinskoj vojsci! Putin je fašist."

Khoblenko je igrao za Chornomorets, Odessu, Lech Poznan i Dnipro-1. Bio je drugi najbolji strijelac druge ukrajinske lige kada je prvenstvo prekinuto zbog ruske invazije, nakon čega ga je Kryvbas poslao na posudbu u Levadiju.

Iako je rođen u ruskom Ekaterinburgu, prošao je sve omladinske selekcije Ukrajine, a ima i 10 nastupa za U21 reprezentaciju te je dao jedan gol.

On je samo jedan u nizu sportista koji su na bilo koji način osudili rusku agresiju koja traje skoro dva mjeseca.

Top Komentari

Manager
iaoo
1 1
Goran86
Trazi medijsku paznju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije