Osveta kakvu je zaslužio: Najveća izdajica ukrajinskog fudbala zauvijek završila na stubu srama

Veliko poniženje

Osveta kakvu je zaslužio: Najveća izdajica ukrajinskog fudbala zauvijek završila na stubu srama

A. Čaušević

Poslije napada Rusije na Ukrajinu u javnosti su se oglasili mnogi sportisti, međutim jedan je utihnuo i potpuno nestao sa scene.

Igrač sa najviše nastupa u historiji reprezetnacije Ukrajine, ukupno 144, se trenutno smatra najvećom izdajicom u toj zemlji.

Anatoliy Tymoshchuk, nekadašnji veznjak Bayerna, a sadašnji pomoćni trener Zenita, je završio na stubu srama nakon posljednjih odluka FS Ukrajine.

Kada je počela ruska invazija većina ukrajinskih sporista je prekinula sve veze s Rusijom. Tako je Yaroslav Rakitskiy otišao iz Zenita, dok to nije bio slučaj sa Tymoshchukom.

Odlukom da šuti FS Ukrajine je odlučio da se osveti ovom nekada odličnom veznjaku koji će praktično biti izbrisan iz ukrajinskog fudbala.

Naime, etički komitet Saveza je izdao saopštenje zbog toga što je Tymoshchuk prekršio pravila ponašanja i fair playa.

Oglasi

Kao rezultat tišine Ukrajinski savez je odučio da Tymoshchuk oduzme trenersku pro licencu te da mu se ukinu sve državne nagrade i priznanja kao i titule koje je osvojio u Ukrajini.

Savez također želi da izbriše Tymoshchuk iz zvaničnog restigra igrača koji su igrali za reprezentaciju Ukrajine.

Neki sadašnji igrači Ukrajine poput Ruslana Malinovsykog su za Tymoshchuka kazali da se više ne može smatrati legendom te su njegovi svi uspjesi zaboravljeni.

Grigorij Kozlovskij, predsjednik kluba Rukh je bivšeg reprezentativca Ukrajine nazvao gnjidom.

"Kao što je rekao Shevchenko, prijateljska gnjida je gora od moskovskih ušiju. A ovo je ukrajinska gnjida. Kako kažu, s takvim gnjidama neprijatelji vam nisu potrebni", poručio je Kozlovskij.

Odluka da šuti Tymoshchuka je tako preko noći učinila nepoželjnom osobom u zemlji gdje je bio cijenjen i poštovan kao rijetko ko.

Tokom karijere je osvojio preko 20 trofeja, a jedan je od rijetkih koji u svojim vitrinama ima medalje osvajača Lige prvaka. Kupa UEFA i UEFA Superkupa.

Top Komentari

denimen9
Čekaj malo, ja kada iznosim stav na forumu, dobijem stalni ban, a vi se ovdje iživljavate nad sportistima kao da su oni započeli rat. E pokenjam se ja na ss.ba, na fašiste koji vode portal i na sve vas u režiji i redakciji. Ja imam stav, koji je moj, nije mi nametnut kao vama, debili jedni
9 7
Jugovina
Mislio sam da ovo rade samo Turci (npr. Sukur i sl.). Ovo je totalna shizofrenija.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije