Kad mu je trebala Ukrajina mu je bila najbolja, sada je pobjegao glavom bez obzira

Šalje novac iz "dijaspore"

Kad mu je trebala Ukrajina mu je bila najbolja, sada je pobjegao glavom bez obzira

Admin Čaušević

Mnogi sportisti uzmu državljanstvo druge zemlje gdje se nadaju da će pronaći svoj mir do kraja života. 

Poslije napada Rusije na Ukrajinu svi stranci su tražili način da pobjegnu u drugu zemlju, među njima i naturalizovani pogotovo nakon naredbe da sve muškrace od 18 do 60 godina čeka mobilizacija.

Među prvim sportistima koji su uspjeli pobjeći je i Junior Moraes, Brazilac koji je od 2019. godine igrao za reprezentaciju Ukrajine.

Moraes je Ukrajini proveo deset godina i zatražio je ukrajinsko državljanstvo, međutim kada je voda došla do grla odlučio je da pobjegne glavom bez obzira.

Još uvijek napadač Shakhtara iz Donetska je pokušao da opere obraz tako što je donirao 1.6 miliiona grivnji, odnosno oko 48.000 eura vojsci Ukrajine.

Ovaj 35-godišnjak je član Shakhtara od 2018. godine, a ranije je u Ukrajini još igrao za Metalurg i Dynamo Kyiev. Za reprezentaciju te zemlje je skupio 11 nastupa uz jedan gol.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Pa normala , POBJEGLICA i ništa čudno bar za mene. Koliko ih samo ja znam ajiiiii I sa 40 tisuća hoće da " opere obraz"? Popiškim ti se na obraz i na tebe . čkoPi
2 7
King_Kenny
...ovako je zbrisao i nas @BogatiDijasporac ,s tim da on nije feninga poslao.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi