Mnogi smatraju da je Bellingham najbolji igrač na svijetu, a Ancelotti mu odmah našao jednu manu

Smatra da je mora popraviti kako bi bio najbolji

Mnogi smatraju da je Bellingham najbolji igrač na svijetu, a Ancelotti mu odmah našao jednu manu

Esmer Oštraković

Za mnoge navijače, novinare, simpatizere, pa i trenere Jude Bellingham trenutno je jedan od najboljih fudbalera na svijetu.

Otkako je došao u Real Madrid Bellingham igra zaista fenomenalno i može se reći da je jedan od glavnih, ako ne i glavni igrač u ovoj ekipi.

Međutim Carlo Ancelotti otkrio je jednu stvar u kojoj Bellingham nije dobar i koju će morati da popravi.

Bellingham je na početku sezone iz Borussije Dortmund stigao u Real Madrid za 88 miliona funti plus razni bonusi.

Od početka sezone odigrao je 16 utakmica i postigao je 15 golova. Ako uzmemo u obzir da se radi o veznom fudbaleru onda shvatamo koliko je taj podatak nevjerovatan.

Oglasi

Tek je novembar, a Bellingham je već zabio više golova nego u cijeloj protekloj sezoni u dresu Borussije Dortmund.

Ipak, nakon posljednjeg zvižduka koji je označio kraj utakmice protiv Napolija Ancelotti je jasno rekao šta Bellingham mora popraviti.

"Bellingham je mlad, pravi profesionalac. Sjajno se prilagodio našem igračkom kadru. Ali jednu stvar mora da popravi.

To je njegov razgovor na španskom jeziku. Kao što sam mnogo puta rekao niko nije savršen, a njemu će to pomoći u njegovoj igri", rekao je Ancelotti.

Upitali su novinari Ancelottija i da uporedi Bellinghama sa legendarnim Zidaneom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Teško je porediti vije različite generacije. Ono što javidim je da Bellingham ima nevjerovatan osjećaj kada da uđe u kazneni prostor.

Zidane to nije imao. Ali onaj individualni kvalitet koji je Zidane imao, Bellingham to nema. Ali takav je trenutno moderni fudbal. On traži igrače kao što je Bellingham, koji mogu pokriti veliki dio terena", završio je Ancelotti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti