Rodrygo sinoć stao pred kamere i otkrio svima pravo lice Luke Modrića: "Bilo je teško..."

On im je u ekipi kao stariji brat

Rodrygo sinoć stao pred kamere i otkrio svima pravo lice Luke Modrića: "Bilo je teško..."

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je nakon preokreta pobijedio na svom terenu Napoli sa 4:2 u meču grupne faze Lige prvaka, a ponovo je blistao Rodrygo koji igra u nevjerovatnoj formi. I nakon utakmice Brazilac se našao u centru pažnje javnosti zbog izjave u kojoj je spomenuo i hrvatskog reprezentativca Luku Modrića.

Real i Napoli odigrali su sinoć odličnu utakmicu na Bernabeu, a na kraju je kraljevski klub uspio da dođe do nove pobjede i slavi sa 4:2.

Još jedan sjajan meč odigrao je Rodrygo koji čini se igra u životnoj formi. Brazilac je prije nekoliko dana briljirao protiv Cadiza, a i sinoć je bio najzapaženiji igrač na terenu.

Rodrygo je uspio da postigne prvi pogodak za Real Madrid na utakmici kada je u 11. minuti poravnao na 1:1. Jedino što je zabrinulo navijače ovog kluba jeste činjenica da je u samom finišu morao van terena zbog povrede, ali na sreću nije ništa ozbiljno.

Nakon utakmice brazilski reprezentativac stao je pred novinare u mix zoni i odgovarao na pitanja, a posebno je istakao Luku Modrića.

Oglasi

Rodryga su novinari pitali ko mu pomaže najviše u Realu jer je evidentno koliko je uspio dići svoju formu ove sezone. Brazilac je jasno poručio da je to Modrić koji mu je velika podrška od prvog dana kada je stigao u kraljevski klub.

"Ko mi je najviše pomogao? Luka Modrić. On je uvijek na mojoj strani i uz mene. On nosi broj 10, a ja 11 i zbog toga smo isto bliski. Uvijek me smiruje kada to treba, ali i daje podršku kada god vidi da sam tužan i šutljiv", rekao je Rodrygo i dodao.

"Bilo je teško u prethodnim sezonama jer stvari nisu tekle onako kako sam ja htio. On mi je i tada govorio da moje vrijeme tek dolazi".

Modrić je pokazao da je mlađim igračima Real Madrida kao stariji brat jer Rodrygo nije jedini o kome Hrvat "vodi računa" i trudi se da je svima pri ruci kada god to zatreba.

Također, treba istaći da je Rodrygo dosta bolje počeo igrati nakon što se povrijedio Vinicius Junior i zaigrao je na mjestu lijevog krila što mu čini se idealno odgovara, te će Carlo Ancelotti biti na slatkim mukama kada se Vinicius oporavi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rodrygo je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu kraljevskog kluba u svim takmičenjima odigrao 19 mečeva, postigao je osam golova i dodao još pet asistencija. U Real je stigao prije četiri godine iz Santosa za 45 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Azur77
Opet Čauš o Modriću, ko da si puko na njega u pm
0 1
BosanskaSvedska
A joj modric na ss aparatima
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi