Zidane uživo gledao svog "dvojnika": Čudo od igrača zaplesalo na velikoj sceni, a tek mu je 20!

Na putu je da postane najbolji fudbaler svijeta

Zidane uživo gledao svog "dvojnika": Čudo od igrača zaplesalo na velikoj sceni, a tek mu je 20!

A. Čaušević

Zinedine Zidane se opravdano smatra najboljim veznim igračem ikada, a čini se da je čuveni Francuz konačno dobio svog nasljednika u šta se i lično uvjerio na meču Lige prvaka. Došao je da gleda sina, ali je ostao impresioniran čudom od igrača.

Zidane strpljivo čeka novi trenerski angažman, a u međuvremenu odlazi na stadione i uživa u utakmica. Najčešće je na stadionu Santiago Bernabeu gdje je proveo najslavnije dane igračke i trenerske karijere.

Legendarni Francuz je u srijedu navečer bio na meču Lige prvaka između Real i Napolija te se može reći uživo gledao svog "dvojnika".

Sjajni Jude Bellingham je odlučio da probudi nostalgiju među svim ljubiteljima fudbala kako zbog izbora opreme za duel s Napolijem, tako i zbog poteza na terenu.

Englez nosi broj 5 na leđima baš kao svojevremeno i Zidane, dok je protiv Napolija igrao u dresu drugih rukava, te u čuvenim Adidas predator kopačkama.

Oglasi

Tokom svoje karijere takav "outfit" za domaće mečeve Reala je uglavnom imao i Zidane čime je Bellingham definitivno podsjetio na francuskog asa.

Mladi veznjak je bio fenomenalan na terenu pošto je u trijumfu Reala rezultatom 4:2 postigao gol te je upisao asistenciju i sasvim je zasluženo izabran za igrača utakmice.

Tako je Bellingham stigao već do svog 15. gola u sezoni te se može smatrati legitimnim kandidatom za osvajanje Zlatne lopte. 

Zanimljivo da ima nevjerovatan prosjek od 0.91 gola po meču pošto je do sada skupio 16 nastupa za Real. Uz to je upisao i četiri asistencije.

Za Bellinghama se definitivno može reći da je sadašnjost i budućnost svjetske igre te da mu se predviđa ogromna karijera.

Real ga je ljetos platio više od 100 miliona eura i uloženi novac se već sada isplaćuje jer takav utjecaj neko na igru Reala nije imao još od Cristiana Ronalda kad je Portugalac potpisao 2009. godine.

Inače, vjerovatni razlog dolaska Zizoua na utakmicu je prisustvo sina Thea u zapisniku, ali na kraju on još uvijek nije postao četvrti Zidane koji je zaigrao za Kraljeve.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije