Ancelotti: Došao sam da odvedem Napoli na vrh
(Foto: EPA)

Trener ekipe sa San Paola pred derbi sa Milanom

Ancelotti: Došao sam da odvedem Napoli na vrh

Midhat Šljivak

Carlo Ancelotti preuzeo je tokom ljeta ekipu Napolija.

Krenuo je dobro pobjedom u derbiju nad Lazijom (1:2), a ovog vikenda slijedi još jedan derbi i to protiv njegovog Milana.

Ancelotti je pred derbi otkrio razloge zašto je prihvatio ponudu tima sa San Paola. Cilj mu je samo jedan - odvesti tim do titule prvaka.

"Nadam se da ću Napoli odvesti na vrh Serije A", rekao je Ancelotti, te je nastavio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Želio sam doći u Italiju, poželio sam jezik, a i projekat kluba me je privukao. Ova ekipa ima ogroman kvalitet, a još uvijek nije dosegao vrh. Blizu su i nadam se da ću im svojim iskustvom pomoći da učine taj posljednji korak", rekao Ancelotti.

Napoli je prošle sezone izgubio trku za prvaka u finišu sezone, a novi-stari prvak postao je torinski Juventus, koji već godinama unazad dominira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi