Ancelotti ima prvu transfer metu: Mišljenja navijača Napolija mogla bi biti podjeljena

Napadač koji izaziva brojne kontroverze

Ancelotti ima prvu transfer metu: Mišljenja navijača Napolija mogla bi biti podjeljena

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti jučer je i zvanično stigao u Napoli. 

Nakon što se dugo vremena špekulisalo o njegovoj budućnosti, Ancelotti je preuzeo Napolitance i to je objavljeno samo nekoliko sati nakon otkaza Mauriziju Sarriju.

Obzirom da se radi o jednom od najvećih imena koja su ikada sjela na klupu Napolija, interes i očekivanja navijača su zaista velika. Naravno, prvenstveni cilj u sljedećoj sezoni je da se konačno pokuša osvojiti Scudetto i skinuti Juventus sa trona što je Sarriju zamalo pošlo za rukom ove sezone.

Za to će Napoliju svakako trebati i pojačanja, a italijanski mediji prenose kako je prvi cilj Ancelottija i vlasnika Aurelija De Laurentiisa napadač Mario Balotelli. Prvo su novine Libero i AreaNapoli pisale da Napoli želi Balotellija, a stvari su dodatno dobile na težini nakon što je Napoli na Instagramu zapratio ovog napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, ovaj napadač ima ugovor sa Nicom do kraja ove sezone, odnosno još narednih mjesec dana, a ranije se pisalo kako će gotovo sigurno napustiti klub. On je u Italiji već nosio dres Intera i Milana i Napoli bi mu bio treći klub. Zanimljivo, kako prenose italijanski mediji, njegova kćerka Pia već duže vrijeme živi u Napulju sa njegovom bivšom djevojkom Raffaellom Fico, pa se on i ranije povezivao sa Napolitancima.

Naravno, nekim navijačima Napolija se baš i ne bi svidjelo ovo pojačanje obzirom da se radi o fudbaleru koji ima dosta problema sa disciplinom, a posljednji put kada je igrao u Seriji A za Milan nije se baš proslavio formom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi