Zvanično: Carlo Ancelotti novi trener Napolija!

Naslijedio Sarrija

Zvanično: Carlo Ancelotti novi trener Napolija! · Zvanično

Trofejni italijanski trener Carlo Ancelotti od danas je novi šef stručnog štaba Napolija. 

Nakon što su Napolitanci prije nekoliko sati saopštili da je Maurizio Sarri dobio otkaz, veoma brzo je stigla i informacija da ga je naslijedio Ancelotti.

Ancelotti je svakako jedno od najvećih imena koje je ikada sjelo na klupu Napolitanaca, a zadatak će biti samo jedan jedini - u Napulj donijeti Scudetto.

Italijan je sa Napolijem potpisao ugovor na tri godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Napoli je veoma zadovoljan što može objaviti da je postignut dogovor sa Carlom Ancelottijem koji će od naredne sezone biti naš novi trener", navodi se u kratkom saopštenju Napolitanaca.

Podsjetimo, Ancelotti je posljednji posao imao u Bayernu gdje je dobio otkaz početkom ove sezone nakon niza loših rezultata. Prethodno je vodio između ostalog Juventus, Milan, PSG, Chelsea i Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi