Ancelotti ne može bez Engleske: Spreman je za nove izazove

Vraća se na Otok

Ancelotti ne može bez Engleske: Spreman je za nove izazove

E. Škorić

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti vraća se u Englesku i spreman je opet da radi u Premier ligi.

Bivši menadžer Chelseaja je u septembru dobio otkaz u Bayernu i tek danas je odjavio stan u Minhenu, čime je valjda i definitivno odlučio da mijenja mjesto boravišta.

Kako pišu mediji u Engleskoj, Ancelotti je spremio stvari za put u London, gdje već ima stan. Radio je prije šest godina u Chelseaju i sada opet želi da radi u najatraktivnijoj ligi na svijetu.

Samo je pitanje u kojem klubu će nekad proslavljeni trener Milana biti angažovan. Pretpostavlja se da će mu ostati mjesto u Chelseaju nakon što ode Antonio Conte, a da nije isključeno da u Tottenhamu naslijedi Mauricija Pochettina, koji je sve više zanimljiv predsjedniku Real Madrida Florentinu Perezu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klubovi poput West Hama ili Evertona uvijek su za dobrog menadžera, tako da će Anceotti imati priliku da bira, ali jedno je sigurno - London je njegov novi grad. Mihnen je već prošlost.

Podsjetimo da je Ancelotti nedavno odbio klupu italijanske reprezentacije baš iz razloga što želi da radi u Engleskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi