Ancelotti nije bez razloga išao u London
Foto: EPA

Glavni kandidat za klupu Chelseaja

Ancelotti nije bez razloga išao u London

M. Šljivak

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti odnedavno je bez posla.

Ovaj 58-godišnji trener je zbog lošeg otvaranja sezone dobio otkaz u Bayernu iz Minhena, a već se Ancelotti spominje kao potencijalni menadžer mnogobrojnih timova.

Navodno, Italijan je dobio primamljivu ponudu iz Kine o kojoj ozbiljno razmišlja, ali bi Ancelotti mogao da napravi pauzu od nekoliko mjeseci i da ponovo sjede na klupu Chelseaja.

Engleski mediji tvrde kako će Antonio Conte gotovo sigurno napustiti Chelsea. Pretpostavlja se da će to biti na kraju sezone, a na klupi Plavaca bi ga trebao zamijeniti upravo Ancelotti.

On je nedavno boravio na utakmici Lige prvaka u Londonu u kojem su igrali Chelsea i Roma i to je dodatno pojačalo špekulacije o njegovom preuzimanju tima sa Stamford Bridgea.

Ako se to i desi, Ancelotti bi imao drugi mandat na klupi Chelseaja. Vodio ih je od 2009. do 2011. godine i u tom periodu je osvojio simpatije navijača kluba koji još uvijek žale za njegovim odlaskom

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa londonskim klubom je osvojio Premier ligu, FA kup, te Community Shield i vjerovatno bi Ancelotti bio idealan izbor za novog menadžera engleskog prvaka.

Pregovori su navodno već počeli i italijanski stručnjak očigledno nije bez razloga išao u London.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi