Ocu fudbalera Reala prekipjelo, od sina traži da što prije napusti klub: "To je najbolje..."

Smatra da ga ne poštuju

Ocu fudbalera Reala prekipjelo, od sina traži da što prije napusti klub: "To je najbolje..."

Edmir Škorić

Praktički svi fudbaleri sanjaju o Real Madridu, ali postoje i trenuci kada požele napustiti klub. Nedostatak minuta i želja za novim izazovima glavni su razlog tome.

Real Madrid je klub do kojeg nije lako doći, a još je teže tu i ostati i izboriti se za svoje mjesto. Neki su već sada svjesni da potpisivanje za Real samo po sebi nije dugoročna sreća.

Kada je tek stigao, bio je oduševljen i na sva zvona govorio da je ostvario vlastite snove, no sada je ipak blizu odlaska, a uz sve, na to ga nagovara i njegov otac, koji se ujedno brine o njegovoj karijeri.

Riječ je o mladom i talentovanom ukrajinskom golmanu Andriju Luninu. On je još 2018. godine kupljen od strane Reala. Bio je na meti Napolija, ali je bivši čuvar mreže ukrajinske Zorye na kraju odabrao Kraljeve. I pogriješio...

Luninu sljedećeg ljeta ističe ugovor i po svemu sudeći će tada napustiti Madrid. Tek nakon što su se povrijedili Thibaut Courtois i Kepa Arrizabalaga, Lunin je dobio šansu na golu, ali su ga povrijedile riječi trenera Carla Ancelottija koji kaže kako će se Kepa, čim bude spreman, vratiti među stative.

Oglasi

Prema informacijama Jorgea Picona, novinara Releva, golmanov otac je taj koji vodi njegovu sportsku karijeru i vrlo je utjecajna osoba za njega. Dapače, to mu je bilo jako važno u konačnoj odluci kada je potpisao za Real Madrid.

Sada njegov otac tvrdi da je najbolje da se rastane sa Realom i da potraži ekipu gdje će redovno braniti.

Lunin i njegov otac smatraju da Real nije korektan prema ovom mladom golmanu i zato je sve jasnije da će već u januaru testirati nove mogućnosti i čekati prvu priliku za odlazak.

Ukrajinac nije ni prvi, a ni posljednji igrač koji će napustiti Madrid jer nije uspio da se izbori za svoje mjesto. Odlazili su i mnogo veći i skuplji od njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjeruje se da 24-godišnjak neće imati problema sa pronalaskom novog angažmana. Pa ipak, radi se o veoma kvalitetnom čuvaru mreže. Do sada je upisao sedam nastupa za Real i četiri puta sačuvao mrežu, ali to Ancelottija nije uvjerilo da ga smatra barem drugim izborom.

Njega je Real uglavnom slao na posudbe, prvo u Leganes, pa u Valladolid i zatim Oviedo, da bi tek ove sezone počeo da brani za prvi tim. Karijeru je počeo u omladinskoj školi Metalista, a bio je još i član Dnjipra.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Hahahahaha, hebem ti ove UKR vecih placipi...... vidio nisam.... ??
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi