United pokucao na vrata Reala - nude dvije zvijezde za samo 30 miliona eura, Perez se nasmijao

Ne želi ih u timu

United pokucao na vrata Reala - nude dvije zvijezde za samo 30 miliona eura, Perez se nasmijao

Edmir Škorić

Manchester United muku muči sa pojedinim zvijezdama od kojih se puno očekivalo, ali nisu u planovima Ten Haga. On ih više ne želi u timu, pa će ih klub obojicu prodati, samo je pitanje kome.

Manchester United ima nekoliko igrača koji se više ne uklapaju u planove trenera Erika ten Haga. Nizozemski trener je neslužbeno dao na prodaju nekoliko igrača, a čelnici Old Trafforda žele ih se riješiti što prije.

Dvojica najupečatljivijih koji će otići sa Old Trafforda su Jadon Sancho i Donny van de Beek . I engleski krilni napadač i nizozemski veznjak bili su dva najvažnija pojačanja posljednjih godina za Crvene vragove, dvojac koji je blagajnu Old Trafforda koštao više od 100 miliona eura.

Iako su ih platili pravo bogatstvo, na kraju će ih prodati jeftino. Postoje klubovi koji bi mogli da ih kupe u paketu i to za svega 30 miliona eura. Jedan od zainteresovanih je Juventus, a tako niska cijena privlači i druge, pa navodno čak i Real Madrid.

Prema pisanju inostranih medija, Manchester United je nudio Realu spomenute fudbalere, ali se predsjednik kluba Florentino Perez samo nasmijao i zahvalio.

Oglasi

Unatoč tome što se dvojac prodaje za mizeran novac, jasno je da se ne uklapaju u plan ili novi sportski projekat Reala koji se temelji na mladim fudbalskim zvijezdama.

Sancho ima 23 godine, naravno da je još uvijek mlad, ali imao je puno problema u Manchesteru i odavno je ispao iz forme. Doveden je iz Borussije Dortmund za čak 85 miliona eura, ali je ove sezone upisao samo tri nastupa u Premier ligi. Zbog svađe sa Ten Hagom je otpisan, te se čeka januarski prijelazni rok kako bi se riješilo pitanje njegove budućnosti.

Van de Beek ima 26 godina i bio je izuzetno tražen dok je igrao za Ajax, ali kada ga je Manchester United 2020. godine doveo za oko 40 miliona eura, vjerovalo se da će biti jedan od ključnih igrača u veznom redu, no to se nije dogodilo.

Nizozemac je jednu sezonu proveo u Evertonu, a na Old Traffordu mu ne pomaže ni to što ga vodi njegov bivši trener Erik ten Hag, s kojim je sarađivao u Ajaxu. On je upisao tek jedan premierligaški nastup oive sezone, te jedan u Liga kupu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nisu ni on ni Sancho preko noći zaboravili da igraju fudbal, ali za sada nema konkretnih ponuda i Manchester United se nada da će ih prodait, pa makar i za siću.

Trenutna tržišna vrijednost De Beeka je samo 10 miliona eura, Sanchova nešto preko 30 miliona, ali s obzirom na sve okolnosti, obojica će u paketu za 30 miliona biti prodani klubu koji odluči da ih dovede. Jedno je sigurno, to neće biti Real Madrid.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
U jednoj rečenici zanima real. U drugoj ne. Jeste li se odlučili?
1 0
Sejo1979
Pricate gluposti kao uvjek Sancho je jrdan veliki talent koji se posvsdjo sa gupim treberom koji je vodijo dosad nsjvecu zvjezdu 9d ugraca Tadics i Hakima Zayech trener nema pojma nsjveci promasaj obs igravs su veliki talentibi prije da ce trener otici mego ono jer ispadaju iz CL i u engeskoj ligi su katastrofa tako da ocekujte otkaz treneru prije prodaje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti