Jude Bellingham je najbolji na svijetu, a on se u Realu divi čudu od igrača: "On je fenomen"
Foto - EPA

Hvalio je saigrača

Jude Bellingham je najbolji na svijetu, a on se u Realu divi čudu od igrača: "On je fenomen"

Midhat Šljivak

Englez Jude Bellingham (20) igra čudesan fudbal u dresu Real Madrida i mnogi ga već sad smatraju najboljim igračem svijeta. On je nedavno dobio nagradu za najboljeg mladog igrača, a zatim je odabrao trojicu fudbalera koji bi ga mogli naslijediti. Za jednog od njih tvrdi da je poseban.

Jude Bellingham je po mišljenju mnogih trenutno jedan od najboljih fudbalera svijeta. Ono što radi u dresu Real Madrida stavlja ga visoko na ljestvici najboljih, a trenutno 20-godišnji Englez drži titulu 'Zlatni dječak', odnosno nagradu za najboljeg mladog fudbalera svijeta.

Bellingham će bez dileme naredne godine ući u konkurenciju za Zlatnu loptu, a po njegovom mišljenju trojica su fudbalera koji bi ga mogli naslijediti na tronu kojeg trenutno drži.

"Ko može biti moj nasljednik nagrade? Reći ću tri imena. Prvi je Arda Guler. Dečko je fenomen, vidim šta radi na treningu i nevjerovatan je", riječi su Bellinghama i dodaje:

Arda Guler je čudesan, ali ga povrede uništavaju (Foto: EPA)

"Potom je tu moj bivši saigrač iz Borussije Dortmund Jamie Bynoe-Gittens i na kraju moj brat Jobe", riječi su Judea Bellinghama.

Oglasi

Naravno, i na svoju nagradu je ponosan, kao i njegov klub i porodica.

"Znam da su svi sretni zbog mene. Sretan sam zbog nagrade jer se ona dešava jednom u životu. Treći sam Englez nakon Waynea Rooneyja i Raheema Sterlinga koji je uzeo nagradu. Ovo mi je bila posljednja šansa jer naredne godine ne bih bio u konkurenciji. Treća sreća i za mene poruka da radim još jače i bolje", riječi su Bellinghama.

Real Madrid je mladog Engleza platio 103 miliona eura i za sada im se itekako isplaćuje. Na terenu čini čuda i u 17 odigranih utakmica ima učinak od 15 golova i četiri asistencije.

Bellingham je karijeru počeo u Birminghamu koji je već povukao iz upotrebe njegov dres s brojem 22 kada je ovaj odlazio u Borussiju i sada je svima jasno zašto.

Jobe je nova 'zvijer' iz porodice Bellingham

Jobe Bellingham ima 18 godina i već mu se predviđa karijera slična onoj koju ima Jude.

Oglasi

Talentovani tinejdžer trenutno je član Sunderlanda u čije redove je za 1.75 miliona eura došao iz Birminghama. Uskoro bi, prema navodima stručnjaka, mogao napraviti mnogo veći transfer.

Jobe Bellingham u dresu Sunderlanda (Foto: Ross Johnston / AFP)

Interes za njegove usluge navodno je već pokazao Real Madrid, a povezuje se i s torinskom Juventusom. Neće biti čudo ako ubrzo i on napravi veliki transfer.

Jobe u Sunderlandu igra dosta dobro. Nastupio je u 19 utakmica ove sezone, postigao je tri pogotka i upisao je jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hoće li dostići i prestići karijeru starijeg brata ili će nestati kao milioni talentovanih tinejdžera, znat ćemo u narednim godinama. Talenat postoji, ali nije sve u njemu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Pustite momka da igra lopte ..ne pretjerujte..tako ste hvalili i Alena Škoru pa djecko propade ko kauč ..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti