Ancelotti o svom novom pojačanju: Volimo svestrane igrače, ne želimo "specijaliste"

Hirving Lozano stigao u Napoli

Ancelotti o svom novom pojačanju: Volimo svestrane igrače, ne želimo "specijaliste"

Hirving "Chucky" Lozano je konačno stigao u Napoli i to nakon što je klub sa San Paola oborio sopstveni transfer rekord.

Sjajni Meksikanac je dugo bio velika želja trenera Napolija Carla Ancelottija, pa ne čudi da je prvi čovjek kluba Aurelio De Laurentiis na kraju odriješio kesu i PSV-u platio 42 miliona eura za Lozana.

Dobio je tako Napoli veliko pojačanje dan pred otvaranje nove sezone Serije A i utakmicu sa Fiorentinom.

"Doveli smo jako dobrog igrača. Neko vrijeme smo radili na njegovom transferu. Nije to bio jednostavan posao, ali on povećava kvalitetu našeg napada", izjavio je Ancelotti, pa nastavio:

"On je iskren dečko, uvijek spreman da pomogne. Imao je veliku želju da dođe ovdje. Može igrati desno, iza centarfora ili kao špic. Može čak igrati i na lijevoj strani... I mi smo bili jako zainteresovani za njega. Volimo svestrane igrače, ne želimo 'specijaliste'. On je napadač, ali je i nepredvidiv."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sva naša pojačanja su pokazala veliku želju da dođu, to je ono što nas čini sretnima", dodao je Ancelotti.

Podsjetimo, Napoli je ovog ljeta prije Lozana doveo Manolasa, Mereta, Elmasa i Di Lorenza, a navijači se nadaju da bi do kraja prelaznog roka pod Vezuv moglo stići još koje veliko pojačanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi