"Na sedmom sam nebu, nema ljepše stvari nego da otac vidi da mu je sin na vrhu"
(Foto: EPA)

Jesus Lozano o dolasku Hirvinga u Napoli

"Na sedmom sam nebu, nema ljepše stvari nego da otac vidi da mu je sin na vrhu"

M. Šljivak

Jedan od najzvučnijih transfera ovog ljeta napravio je sjajni meksički fudbaler Hirving Lozano. Ovaj 24-godišnjak je potpisao za Napoli, a stigao je iz PSV-a za 40 miliona eura.

Meksikanac je sa timom iz Napulja dogovorio petogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona eura po sezoni, a posebno je emotivan zbog potpisa bio njegov otac Jesus Lozano.

Vidno je Jesus bio uzbuđen govoreći za italijanske medije i istakao je kako je ponosan na sina.

"Na sedmom sam nebu. Nema ljepše stvari nego da otac vidi da mu je sin na vrhu i da ostvaruje svoje snove korak po korak", istakao je Jesus i nastavio je:

"Napoli nije klub koji predstavlja samo odskočnu dasku za njega. Uvjeren sam da će dolazak ovdje biti značajan trenutak za njegovu karijeru. Želio je u Napoli, pregovori su dugo trajali, odbili smo mnogo druge klubove".

Sretan je što će njegov sin igrati za 'Maradonin klub'...

"Presretan je što je ovdje. Zamislite - moj sin igra za klub u kojem je igrao Diego Armando Maradona. Došao je da osvoji Scudetto. Znam da neće biti lako, ali uvjeren sam da moj sin može biti važan dio slagalice u ostvarenju ovog sna".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Hirving Lozano igra na poziciji krilnog napadača. Karijeru je počeo u Pachuci, a 2017. godine je stigao u PSV Eindhoven.

Za holandskog velikana je ukupno odigrao 70 utkmica i postigao je 40 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi