Ancelotti pada u drugi plan, kako se Milan sjetio njega?

Čeka se novi kiks Montelle

Ancelotti pada u drugi plan, kako se Milan sjetio njega?

Čelnici Milana pratiće pod lupom u narednim danima trenera ove ekipe Vincenza Montellu. 

Navijači su na rubu živaca jer Milan ove sezone ne igra u skladu sa očekivanjima. Rossoneri su potrošili ogroman novac u ljetnom prelaznom roku, ali ekipa je već upisala dva poraza u Seriji A, a prije nekoliko dana su tek u sudijskoj nadoknadi stigli do pobjede protiv Rijeke na domaćem terenu u okviru Evropa lige. 

Naravno, italijanski mediji odavno su počeli smjenjivati Montellu sa klupe Milana, a uveliko su počele i špekulacije o njegovom nasljedniku. To je do prije nekoliko dana trebao biti donedavni trener Bayern Minhena Carlo Ancelotti, ali čini se kako on nije jedina opcija pa Milan prati i nekadašnjeg selektora Italije, pomalo zaboravljenog Marcella Lippija. 

Lippi je trenutno selektor reprezentacije Kine, ali italijanski mediji prenose kako je zainteresovan za povratak u evropski fudbal i preuzimanje Milana. Radi se o pomalo zaboravljenom stručnjaku koji od 2010. godine nije radio na velikoj sceni. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je do tada bio selektor Italije, a prethodno je vodio između ostalog Juventus, Napoli i Inter. Podsjetimo da su dva najveća uspjeha u njegovoj trenerskoj karijeri osvajanje Lige prvaka u sezoni 1995/96 i Svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi