Ancelotti šokirao novinare na press konferencije poslije pobjede nad Empolijem
Napoli je zabio pet komada, uvjerljivo je slavio, ali Ancelotti smatra da to nije bilo najbolje izdanje njegovog tima, štaviše...

Tvrdi da su gosti bili bolji?!

Ancelotti šokirao novinare na press konferencije poslije pobjede nad Empolijem

E. Škorić

Zanimljivu izjavu dao je Carlo Ancelotti nakon 5:1 pobjede Napolija nad Empolijem.

Napoli je ostvario visoku pobjedu, a Ancelotti smatra da je bolji bio - Empoli. Dakle, 5:1 je rezultat u korist Napolija, ali italijanski stručnjak je sve vidio drugačije.

"Bio sam više ljut nego uzbuđen, jer rezultat kaže da smo imali veliku utakmicu, ali nastup zapravo pokazuje da je Empoli igrao bolje nego mi. Imali su veću kontrolu, više incijative i sve dok nismo otišli na 4:1 to je bila prava borba", kazao je Ancelotti.

"Imali smo bod protiv Rome unatoč tome što smo bili bolji, a danas smo dobili više nego što smo zaslužili. Rekao sam Aureliju Andreazzoliju na kraju meča da je Empoli igrao sjajno i da me impresionirao. Možda je mislio da se šalim ali nisam se šalio. Empoli je bio bolji od nas", poručio je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je sada na tri boda od vodećeg Juventusa, koji dočekuje Cagliari sutra. Empoli je u opasnoj zoni, ima samo šest bodova i borit će se za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi