Ancelotti: Trebamo biti zabrinuti, ali trebaju i Liverpool i PSG

Ludnica u 'grupi smrti'

Ancelotti: Trebamo biti zabrinuti, ali trebaju i Liverpool i PSG

Trener Napolija Carlo Ancelotti poručio je da njegov tim, Liverpool i PSG trebaju biti zabrinuti pred posljednje kolo grupne faze Lige šampiona obzirom da nikome neće biti lako da se plasira u osminu finala.

Situacija u "grupi smrti" je dostigla vrhunac pred posljednje kolo, a najzanimljivije će biti na Anfieldu gdje će Liverpool i Napoli u direktnom duelu odlučivati o putniku u osminu finala.

Ancelotti poručuje da njegova ekipa u tom meču mora ići na pobjedu jer ako bude kalkulisala neće biti agresivna kao štro bi trebala biti. Inače, Napoliju odgovara remi protiv Liverpoola, ali i svaki poraz od jednog gola razlike osim 1:0.

"Niko nije ni pomislio da ćemo biti prvi u ovoj gtrupi i neporaženi nakon pet utakmica. Dakle, trebamo biti zabrinuti, ali trebaju i Liverpool i PSG kojem sigurno neće biti lako u Beogradu", rekao je Ancelotti za Sky Sport i nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nećemo imati naše navijače na Anfieldu u toj mjeri u kojoj ih imamo ovdje, ali već smo pokazali da ih možemo pobijediti. Jednostavno je, ne smijemo praviti kalkulacije. Idemo tamo da pobijedimo. Trenutno imamo prednost u odnosu na PSG i Liverpool, ali moramo izvući maksimum iz posljednjih 90 minuta", poručio je trener Napolitanaca.

Top Komentari

izvoristine
Liverpool je izgubio od amatera iz Srbije. Zato zasluzuje cetvrto mjesto u grupi i veliko ponizenje.
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi