Sarri na Stamford Bridge ne ide bez trojice miljenika iz Napolija

Stvara se kolonija bivših Napolitanaca u Chelseaju?

Sarri na Stamford Bridge ne ide bez trojice miljenika iz Napolija

Maurizio Sarri od prije dva dana više nije trener Napolija, a njega je na San Paolu zamijenio Carlo Ancelotti.

Iako je Antonio Conte još uvijek, zvanično, trener Chelseaja, očekuje se da će njemu uskoro biti uručen otkaz, a da će na njegovo mjesto doći upravo Maurizio Sarri.

Navodno su Sarrijevi zastupnici već obavili razgovore sa predstavnicima Chelseaja, te da se radi na postizanju konačnog sporazuma oko dvogodišnjeg ugovora za sada već bivšeg trenera Napolija na Stamford Bridgeu.

Italijanski mediji su prenijeli da su jučer iz sedmosatnog pregovaranja obje strane izašle optimistične da će dogovor uskoro biti postignut i da će Sarri i zvanično preuzeti ekipu Chelseaja. Ipak, iz Napolija tvrde da je Sarrijeva otkupna klauzula od sedam miliona eura validna do kraja mjeseca, bez obzira što je Ancelotti već zvanično predstavljen kao novi trener, pa bi potvrda njegovog angažmana na Stamford Bridgeu mogla sačekati juni.

Navodno je Sarri već sastavio listu pojačanja iz Napolija koja mu Chelsea treba omogućiti. Ukoliko Sarri zaiste preuzme Plavce već sada je poznato, prema britanskom Standardu, da su njegovi prioriteti na prelaznom roku desni bek Elseid Hysaj, veznjak Piotr Zielinski i iskusni defanzivac Raul Albiol. Ukoliko Chelsea želi ispuniti ove Sarrijeve želje moraće isplatili otkupne klauzule pomenutog trojca (44, 57 i 5.2 miliona funti).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, Sarri je čelnicima Plavaca, preko svojih zastupnika, preporučio još dvojicu fudbalera Napolija, Kalidoua Koulibalyja i Jorginha, koji je trenutno u pregovorima sa Cityjem.

Tako bi Chelsea mogao postati prava kolonija nekadašnjih Napolitanaca, ali bi ovakvi zahtjetvi mogli prouzrokovati dosta negodovanja čelnika Chelseaja koji su već indentifikovali transfer mete poput Leona Baileyja, Richarlisona ili Lascellesa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti