Ovaj čovjek je nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda - Danas ga niko ne prepoznaje

Anderson potpuno promijenio izgled

Ovaj čovjek je nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda - Danas ga niko ne prepoznaje

Midhat Šljivak

Anderson Luis de Abreu Oliveira (35) nekada je bio najbolji mladi fudbaler svijeta. Nagradu 'Golden Boy' je dobio 2008. godine, ali nikada nije uspio ostvariti puni potencijal. Prije četiri godine otišao je u penziju i sada izgleda neprepoznatljivo.

Brazilac Anderson je bio velika fudbalska zvijezda. Kao 18-godišnji klinac je iz Gremija stigao u Portu 2006. godine u poslu vrijednom sedam miliona eura, da bi samo godinu dana kasnije stigao u Manchester United za nešto više od 30 miliona eura.

Počeo je sjajni veznjak odlično na Old Traffordu, dobio je nagradu za najboljeg mladog igrača svijeta 2008. godine, no volio je previše slobodu, lagodan život i hranu.

To ga je na kraju i koštalo veće karijere. Ostao je u Unitedu do 2015. godine, no nikada nije pokazao talenat kojim je raspolagao. Igrao je potom za Internacional, Coritibu i Adana Demirspor, gdje je 2020. godine završio karijeru.

Anderson u reklami za kladionicu

Gotovo četiri godine kasnije Anderson izgleda neprepoznatljivo. Izgleda ogromno, nabacio je kilažu i gotovo niko ga ne bi prepoznao kada bi ga sreo na ulici.

Oglasi

Srećom, zaradio je dosta novca tokom karijere da može mirno živjeti. Mogao je i više da je imao discipline i dosta je onih koji tvrde da je sam sebi uništio karijeru.

"Da nije toliko volio brzu hranu, bio bi najbolji na svijetu"

Anderson kao i dobar dio njegovih saigrača iz Brazila nije volio previše trenirati. On je volio provode i brzu hranu. To ga je i koštalo veće karijere.

Svemu je svjedočio njegov nekadašnji saigrač Rafael. Nije mogao da vjeruje koliko je Anderson volio brzu hranu.

"Vozili bismo se putem i on bi odjednom viknuo 'McDonald's, McDonald's. Taj dečko je bio lud, ali svi smo ga voljeli. Igrao je najbolje kada smo imali veliki broj utakmica u kratkom periodu. Tad nije mogao previše jesti."

"Mogao je biti najbolji na svijetu, ali jednostavno je previše volio brzu hranu", istakao je Rafael.

Anderson s porodicom

Anderson je s Crvenim đavolima osvojio četiri titule prvaka Engleske, Ligu prvaka i još četiri velika trofeja. S Portom je uzeo dva naslova prvaka Portugala.

Bio je član reprezentacije Brazila koja je 2007. godine osvojila Copa America, no zbog već navedenog stila života kasnije nije pozivan previše u nacionalni tim i za Karioke je nastupio samo osam puta.

U dresu velikana s Old Trafforda odigrao je 181 meč, postigao je devet golova i upisao je 20 asistencija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi