Izbio požar na stadionu u Andori nakon treninga reprezentacije Engleske

Poznata i sudbina utakmice

Izbio požar na stadionu u Andori nakon treninga reprezentacije Engleske

Haris Zilić

Duel kvalifikacija za SP 2022. godine sutra igraju Andora i Engleska.

Dan prije meča svjedočilo se haotičnim scenama u Andori. Naime, na stadionu je izbio požar nakon treninga reprezentacije Engleske.

Zapalila se kosntrukcija predviđena za kamermane, a požar je zahvatio i jedan dio zaštitne ograde na toj strani.

Pored kosntrukcije nalaze se i klupe za rezervne fudbalere, a požar je zahvatio mali dio.

Domaćini su odmah reagovali, vatrogasci su ugasili požar, policija napravila uviđaj, a prema riječima glanogovornika Fudbalskog saveza Andore sutrašnja utakmica će se odigrati prema predviđenom vremenu od 20:45, a kamere će biti postavljene na drugoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Uzrok požara još nije poznat, a ono najbitnije, nije bilo povrijeđenih, načinjena je šteta na stadionu, koju će domaćini popraviti.

Požar je inače izbio 20 minuta nakon treninga reprezentacije Engleske, tako da se niko od igrača nije nalazio na terenu, a i u to vrijeme su izlazili iz svlačionica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi