U Andori plaču od sreće, a kako i ne bi...

Prva pobjeda u kvalifikacijama za EP, ukupno treća

U Andori plaču od sreće, a kako i ne bi...

E. Škorić

Mala i otpisana nogometna nacija rijetko pobjeđuje, a kada se to desi, onda slijedi slavlje ravno onom kada se osvoji Evropsko prvenstvo.

Andora je na svom stadionu bila autsajder (kao i obično) protiv Moldavije, ali je uspjela da dođe do pobjede od 1:0.

Gol odluke postigao je Vales u 63. minuti, osam minuta nakon što je Moldavcima zbog drugog žutog kartona isključen Ginsari.

Andori u konačnici ta pobjeda ne znači previše, svakako neće otići na EP ni u ludilu, ali igrači ove male zemlje slavili su je kao da je ostvarena u velikom finalu Eura.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

To je Andori bila prva pobjeda u kvalifikacijama za EP i tek treća u takmičarskim utakmicama od njenog "nogometnog rođenja", odnosno od 1996. godine.

Prethodne dvije ostvarili su 13. oktobra 2004. u kvalifikacijama za SP protiv Makedonije i 9. juna 2018. protiv Mađarske u kvalifikacijama za SP. Sve tri pobjede ostvarili su istim rezultatom - 1:0.

Promo

Top Komentari

Mali Memo
Vi ste, vi ste ponos države, ponos države, ponos države!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi