Iz Intera se pomalo bezobrazno naslađuju Manchester Unitedu zbog Onane

Uzeli su dobar novac

Iz Intera se pomalo bezobrazno naslađuju Manchester Unitedu zbog Onane

Edmir Škorić

Ovog ljeta Inter je odlučio Andre Onanu prodati Manchester Unitedu. Isprva se ta odluka navijačima milanskog kluba nije svidjela, no sada smatraju da je to bio pun pogodak lukavog direktora Giuseppea Marotte.

Inter je odlučio da Kamerunca proda u Englesku za 52,5 miliona eura. Onana se nije proslavio na startu sezone u novom klubu i sa nekoliko kardinalnih grešaka dobio je brojne kritike.

Marottu su upitali da li postoji mogućnost da se Onana nekad ponovo vrati u Inter. Nije siguran, ali zna da je napravljen sjajan posao kada su ga za spomenutu cifru pustili Unitedu.

"Ne mogu da predvidim budućnost, ali... u fudbalu se sve može desiti. To je definitivno bio sjajan period za Onanu i za nas. Međutim, dovesti ga besplatno i prodati ga za taj novac u Manchester takođe je bio dobar posao", izjavio je Marotta.

Onana je bio sjajan na golu Ajaxa, odakle ga je Inter besplatno doveo, no ubrzo prepustio Unitedu, a u zamjenu doveo Yanna Sommera, koji za sada dosta dobro brani na golu Intera.

Oglasi

Kamerunski golman suočava se sa žestokim kritikama, što i ne čudi budući na formu Uniteda i na veliki broj primljenih golova, a za neke je sam Onana itekako kriv.

Posljednju u niz pogrešaka Onana je napravio u meču Lige prvaka protiv Galatasaraya koja bi ga na kraju mogla i zakovati na klupu.

Kamerunac je poznat po tome da voli da ima loptu u nogama te svojim saigračima komplikuje život.

U situaciji kada ga je napadao Icardi umjesto da ispuca loptu Onana je pokušao odigrati pas prema Casemiru. Ipak, slab pas preduhitrio je Mertens pa je Brazilac napravio penal te crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Onana se smatrao dugoročnim rješenjem za gol Uniteda, ali sada navijači prizivaju povratak veterana Davida de Gee. Španac je i dalje slobodan otkako je napustio Old Trafford. Ni sam posljednjih sezona nije blistao, ali čini se da nije bio tako loš kao Onana.

Unatoč svemu, Onana ima podršku Erika ten Haga i još uvijek status prvog čuvara mreže slavnog tima sa Old Trafforda, no to bi se vrlo lako moglo promijeniti u narednom periodu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi