50 hiljada zvižduka protiv Lukakua na San Siru? Evo šta o tome misli Romelu

Belgijanac je spreman

50 hiljada zvižduka protiv Lukakua na San Siru? Evo šta o tome misli Romelu

Edmir Škorić

U nedjelju 29. oktobra u 18 sati odigrat će se derbi Inter - Roma, a navijači Nerazzurra su isplanirali poseban doček za Big Roma. On to zna i spreman je.

Lukaku je osvojio Scudetto s Interom, potom se vratio u Chelsea. Očekivali su na San Siru njegov povratak, no on je koketirao čak i sa ljutim rivalom Juventusom, na kraju izabrao Romu, a navijači Intera su ga preko noći počeli gledati kao izdajicu.

Sada mu žele pokazati što misle o njemu, pa mu spremaju nezapamćen "doček" krajem mjeseca kada Inter bude ugostio njegovu Romu.

Ovo je bila jedna od tema na press konferenciji belgijske reprezentacije jučer, a Lukaku je imao spreman odgovor i djeluje kao da uopšte nije zabrinut zbog tih najava od strane navijača Intera.

"Fokusiram se na sadašnjost, Romu i utakmicu protiv Austrije", rekao je Lukaku, a zatim je dodao: "Više volim da svoju energiju posvetim terenu".

30-godišnji napadač ove je sezone već postigao sedam golova na samo osam utakmica u dresu rimskog kluba.

Oglasi

Lukaku se vraća lagano u formu i igra odlično u dresu Rome. U ponedjeljak je stigao na okupljanje reprezentacije Belgije i obratio se novinarima, a prvo pitanje bilo je šta se to dešavalo s njim tokom ljeta i kakve probleme je imao s Interom.

Priznao je da mu je teško padalo što je većinu utakmica počinjao s klupe, ali da mu je najteže bilo kada je Simone Inzaghi odlučio da će Edin Džeko i Lautaro Martinez biti starteri u finalu Lige prvaka, te da zbog toga nije noćima spavao.

Lukaku je ušao u 57. minuti umjesto Džeke i promašio je dvije nevjerovatne šanse. Ipak, otkrio je da mislima uopšte nje bio fokusiran na taj meč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bilo je trenutaka u kojima sam mogao da eksplodiram, ranije bih to i uradio vjerovatno, ali sada nisam htio da trošim energiju. Sve ću javno reći sigurno, samo kada eksplodiram. Otkriću pravu istinu šta se dešavalo ovog ljeta i šta su mi pojedinci uradili", rekao je Lukaku, dodavši:

"To je bila teška sezona s dosta povreda, dramom na Svjetskom prvenstvu i pored svih golova koje sam dao sve mečeve u Ligi prvaka i Kupu Italije počeo sam s klupe. Valjda shvatate da mi nije bilo lako. Posebno to finale Lige prvaka. Nisam se dobro osjećao kada sam čuo da ću biti na klupi. I nekoliko dana kasnije nisam spavao uopšte zbog toga, ali i tih propuštenih prilika. Sve što se dešavalo nakon toga ću da kažem jednog dana, ali sada ne želim da to radim jer sam se konačno koliko-toliko oporavio".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
Nema većih glupananego navijača,gomila nafiksanih idiota,kao i uvijek nikad mu inter nije ni stio produzit ugovor kao ni Dzeko,za****vo ih do samog kraja,iskoristio i sitno to su znali njih dvojica,ko **** navijace
0 0
Inter_tz
A sta ces reci kad si dosao u inter prvi put nisi bio niko i nista propo ko grcka inter ti dao sve i vratio te u formu i opet si otisao za novcima,pa opet drugi put smrdo jedan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi