Zarađuje milione, igra za jedan od najvećih klubova na svijetu, a u sitne sate vozi se na romobilu

Zna se i šta je bilo u kesi

Zarađuje milione, igra za jedan od najvećih klubova na svijetu, a u sitne sate vozi se na romobilu

Endin Čaušević

Novac koji fudbaleri zarađuju danas u modernom fudbalu igrajući na najvećem nivou je nevjerovatan jer mnogi od njih kada potpišu za neki od najvećih svjetskih klubova postanu milioneri. No, u toj situaciji teško je ostati na zemlji i skroman, ali ima i onih koji to nekako uspiju da urade.

Jasno je koliko novac može promijeniti čovjeka i svjedoci smo kod mnogih sportista kada dođu do ogromnog bogatstva koliko se njihovo ponašanje promijeni, te kako apetiti narastu u svim sferama života.

Međutim, pravi pobjednici su oni koji uspiju s dvije noge ostati čvrto na zemlji i pokazivati ni da ih taj silni novac ne može toliko promijeniti.

Najbolji primjer ovih dana je španski fudbaler Sergio Reguilon koji igra trenutno u Manchester Unitedu na posudbi iz Tottenhama. Iako ima tek 26 godina već je zaradio bogatstvo u karijeri, ali ne dopušta da ga to promijeni.

Reguilon je igrao ranije za Real Madrid, Atletico Madrid i Sevillu, a sada je član jednog od najvećih klubova na svijetu. Ima odličnu platu, ali pokušava pokazati svima da je i on samo čovjek i da mu je skromnost vrlina.

Oglasi

Zbog toga se ovaj 26-godišnjak našao u centru pažnje jer su ga fotografisali na ulicama Manchestera u sitne sate kako se vozi na električnom romobilu.

Iako ima impresivan vozni park nije mu problem uzeti romobil i provozati se po Manchesteru, a posebno su u Engleskoj oduševljeni bili kada su saznali gdje je igrač Uniteda išao.

On je nosio bijelu kesu, a njoj je bio buket cvijeća. Reguilon je bio u lokalnoj cvjećari kako bi svojoj supruzi Marti kupio cvijeće, a ni slutio nije da će ga neko fotografisati i da će postati glavna tema na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od dolaska u Manchester United španski defanzivac se nije previše naigrao jer je odigrao tek tri utakmice i upisao je skromnih 165 minuta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi