David de Gea je prošlost: Manchester United ima novog golmana!

Posao završen

David de Gea je prošlost: Manchester United ima novog golmana!

Midhat Šljivak

Manchester United našao je novog golmana. Crveni đavoli dogovorili su s Interom transfer kamerunskog čuvara mreže Andrea Onane i uskoro će sve postati zvanično.

Kamerunac Andre Onana nakon samo jedne sezone napušta Inter. On će u narednim danima postati novi član Manchester Uniteda.

Dogovor između velikana s Old Trafforda i Intera je postignut. Posljednja runda pregovora urodila je plodom, a uskoro će sve biti službeno potvrđeno.

Onana će do kraja ove sedmice postati novi član Uniteda s kojim su već ranije dogovoreni uslovi, a Kamerunac je bio izričita želja menadžera Erika ten Haga s kojim je sarađivao u Ajaxu.

27-godišnji golman će tako nakon samo jedne sezone napustiti Inter. Nerazzurri bi na ovom transferu mogli zaraditi oko 60 miliona eura, što je zaista odličan posao jer je na Giuseppe Meazzu stigao besplatno.

Oglasi

Onana će na golu Uniteda zamijeniti Davida de Geu koji je nakon 12 godina napustio klub i još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Kamerunac je karijeru počeo u akademiji Samuel Eto'o, a kao dječak je 2010. godine otišao u Barcelonu, gdje međutim nije bio prvi izbor ni u omladinskim kategorijama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odlaskom u Ajax 2015. godine napravio je pravi potez. Ubrzo je postao 'jedinica' slavnog kluba u čijim je redovima ostao sve do prošle godine kada je kao slobodan igrač pojačao Inter.

Za reprezentaciju Kameruna, odakle je izbačen na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nastupio je 34 puta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Dobro došao Onana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti