Onana je dogovorio sve sa novim klubom, uskoro ozvaničenje saradnje?

Već odavno ga žele Crveni đavoli

Onana je dogovorio sve sa novim klubom, uskoro ozvaničenje saradnje?

Samir Mlaćo

Kamerunski čuvar mreže Andre Onana sve je bliže Manchester Unitedu.

Onana je vodio Inter do finala Lige prvaka i imao je sjajnu sezonu, no sada je vrijeme za rastanak.

Manchester nije produžio saradnju sa David de Geom i Onana je prvi izbor.

Prema pisanju medija u Engleskoj, dvije strane su postigle dogovor, te je preostalo još da Crveni đavoli postignu dogovor sa Interom.

Ukoliko se to ubrzo i desi, transfer će biti ozvaničen i Manchester će dobiti novu 'jedinicu'.

Sjajni čuvaj mreže u Inter je stigao u ljeto 2022. godine besplatno nakon što je napustio Ajax, a cifra koja se sada spominje kada je njegov odlazak u pitanju je 40 miliona eura.

Navodno, Inter sve 'zateže' i traži čak 60 miliona eura.

Oglasi

U sve se umiješao saudijski Al Nassr, no čini se da Onana još uvijek želi ostati u 'ozbiljnom' nogometu.

Treba reći da je Kamerunac u proteklom periodu imao brojne incidente. Jednom se na meču verbalno sukobio i sa našim Edinom Džekom, a na Svjetskom prvenstvu u Kataru izbačen je iz reprezentacije zbog narušavanja atmosfere.

Engleska je san svakog nogometaša i sigurno da Kamerunac tako razmišlja, pa želi da se sve što prije riješi.

Inter je jučer potvrdio novo pojačanje, a radi se o 23-godišnjem Davideu Fratessi.

On je u Inter stigao na posudbu iz Sassuola, a dogovor je postignut za period do kraja iduće sezone, odnosno do juna 2024. godine.

Frattesi ima ugovor sa Sassuolom do ljeta 2026. godine, no mogao bi već narednog ljeta postati igrač Intera koji ima mogućnost otkupa njegovog ugovora po isteku posudbe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posudbu je Inter platio šest miliona eura, a vidjet ćemo koliko će Sassuolo tražiti za njegove papire. Vrijednost mu se trenutno procjenjuje na 25 miliona eura.

Kao omladinac Frattesi je iz Lazija prešao u Romu, da bi 2017. godine za pet miliona eura otišao u Sassuolo. Igrao je na posudbama u Ascoliju, Empoliju i Monzi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Dobar golman,dobra igra nogama..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi