Cesar Azpilicueta prevario Inter i potpisao za drugi klub!

Napustio Chelsea

Cesar Azpilicueta prevario Inter i potpisao za drugi klub!

Eldar Ganibegović

Cesar Azpilicueta imao je sve dogovoreno s Interom, no na kraju se odlučio za drugi klub. Njegov dolazak danas je ozvaničio Atletico Madrid.

Cesar Azpilicueta novi je igrač Atletico Madrida. Španski reprezentativac je jutros prošao liječnički pregled u klinici Vithas Internacional, te potpisao ugovor. 

Atletico Madrid je ozvaničio njegov dolazak iz Chelseaja, a Španac u glavni grad svoje domovine dolazi bez obeštećenja.

Ugovor s Jorgandžijama potpisao je na jednu sezonu, što je uobičajena praksa u Atleticu za igrače starije od 30 godina.

Prije desetak dana objavljeno je da je Azpilicueta dogovorio sve s Interom, no očito ih je prevario i sada će obući dres Atletica.

Oglasi

Azpilicueta je karijeru počeo u Osasuni, igrao za Marseille iz kojeg za osam i po miliona eura 2012. godine dolazi u Chelsea i postaje prava legenda kluba. 

S Plavcima je osvojio Ligu prvaka 2021. godine, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, dva puta je bio prvak Engleske, dva puta osvajao Evropsku ligu, te po jednom FA Cup, UEFA Superkup i engleski Liga kup. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ukupno je za Chelsea nastupio 508 puta, te postigao 17 pogodaka uz 56 asistencija. 

Za reprezentaciju Španije igrao je 44 puta i postigao jedan pogodak. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi