Inter pobijedio Milan u još jednoj trci na transfer tržištu i doveo sjajno pojačanje

Veznjak stigao na Meazzu

Inter pobijedio Milan u još jednoj trci na transfer tržištu i doveo sjajno pojačanje

Eldar Ganibegović

Inter je doveo Marcusa Thurama iz Borussije Monchengladbach i u toj trci bio bolji od Milana, a danas je ponovo slavio protiv gradskog rivala u trci za još jednog igrača.

Davide Frattesi, 23-godišnji italijanski veznjak novo je pojačanje Intera, potvrdio je to evropski viceprvak.

On je u Inter stigao na posudbu iz Sassuola, a dogovor je postignut za period do kraja iduće sezone, odnosno do juna 2024. godine.

Frattesi ima ugovor sa Sassuolom do ljeta 2026. godine, no mogao bi već narednog ljeta postati igrač Intera koji ima mogućnost otkupa njegovog ugovora po isteku posudbe.

Posudbu je Inter platio šest miliona eura, a vidjet ćemo koliko će Sassuolo tražiti za njegove papire. Vrijednost mu se trenutno procjenjuje na 25 miliona eura. 

Oglasi

Kao omladinac Frattesi je iz Lazija prešao u Romu, da bi 2017. godine za pet miliona eura otišao u Sassuolo. Igrao je na posudbama u Ascoliju, Empoliju i Monzi. 

Upravo protiv Monze bi mogao upisati zvanični debi s obzirom na to da Inter u prvom kolu Serije A 20. augusta igra protiv ovog tima.

Inače, za njegove usluge bio je zainteresovan i Milan no Inter je opet bio brži i spretniji baš kao i u slučaju Marcusa Thurama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim njih dvojice, Inter je do sada doveo i Asslanija, Acerbija, Carbonija i Zanottija. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti