Andre Onana od ljeta u Barceloni
Kamerunac je kao dijete stigao u Barcelonu. Ipak, prije četiri godine je odlučio da napusti klub i da se pridruži Ajaxu. To se ispostavio kao pravi potez (Foto: EPA)

Aktuelni golman Ajaxa

Andre Onana od ljeta u Barceloni

M. Šljivak

Ekipa Barcelone vjerovatno će u ljetnom prelaznom roku angažovati novog golmana.

Jasper Cillesen je taj koji će napustiti Nou Camp, a holandskog golmana će u katalonskom klubu zamijeniti 22-godišnji Kamerunac Andre Onana.

Onana pruža sjajne partije na golu Ajaxa. Tamo je upravo zamijenio Cillesena, kada je ovaj 2015. godine odlučio da pređe u Barcelonu i posao je odrađivao zaista sjajno.

Interesantno je svakako da je Onana već bio u Barceloni. Prije devet godina je potpisan u omladinske kategorije, a otkriven je zahvaljujući školi fudbala koju je finansirao Samuel Eto'o.

Da Barca želi Onanu nazad, potvrdio je njegov agent Albert Botines za holandski De Telegraaf.

"Istina je. Nije tajna da je Barcelona zainteresovana za njega", rekao je Botines.

Pored Barce, 22-godišnji čuvar mreže povezuje se sa Tottenhamom, Arsenalom i West Hamom, a njegova cijena je oko 20 miliona eura.

Barca je navodno Onanu željela i prošle godine, ali je Ajax odlučio da ga zadrži. Izvršni direktor Edwin van der Sar je tada rekao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Smatram da je Andre fanatastičan golman. Došao je ovdje kao mlad golman, a način koji se razvio i njegov prirodni dar su ga učinili vrhunskim golmanom", istakao je Van der Sar.

Onana sasvim sigurno želi da se ponovo okuša u Barceloni i biće interesantno vidjeti hoćeli tamo na kraju i završiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije