Tužan kraj za Onanu nakon jučerašnjeg incidenta: Danas se vraća kući...

Niko se tome nije nadao

Tužan kraj za Onanu nakon jučerašnjeg incidenta: Danas se vraća kući...

S. Mlaćo
Golman reprezentacije Kameruna Andre Onana danas se vraća kući sa Svjetskog prvenstva.

Golman reprezentacije Kameruna Andre Onana danas se vraća kući sa Svjetskog prvenstva.

Podsjetimo, Onana je jučer imao sukob sa selektorom Rigobertom Songom te je u posljednji čas izbačen iz reprezentacije pred meč sa Srbijom.

Kamerun je odigrao efikasan meč sa Srbijom, završilo je 3:3, iako je Srbija imala sve u svojim rukama.

Nakon meča mnogo se pisalo o Onani koji je navodno mnogo nervirao Songa zbog svog ponašanja tokom utakmica, kada je je izlazio da sudjeluje u igri i riziku pogodak.

U žestokoj svađi na treningu u subotu Song je zagalamio na Onanu zbog njegovog načina igre, a nakon toga su sjeli i prozagovarali te je golman poručio da nema namjeru da odustane od čestog napuštanja gola.

Oglasi

Song je tada odlučio da je za Onanu najbolje da napusti kamp te da ga stavljenje za rezervnog golmana nije najbolja opcija. Kada je stigao meč sa Srbijom 26-godišnjaka uopšte nije bilo u zapisniku.

"Onana je želio da ide, a mi smo to prihvatili. Ekipa dolazi ispred svakog pojedinca i potrebna je disciplina", kazao je Song te ostavio vrata otvorenim za čuvara mreže Nerazzurra.

"Vidjet ćemo hoće li ostati sa nama na Mundijalu ili ne. Zavisi od njega. Tražio sam od njega da pričeka. Morat će poštovati pravila.“, najavio je on jučer, a sada stižu informacije da je golman Intera već spreman za let u jednom smjeru iz Katara.

Kamerun do kraja grupne faze ima da odigra meč protiv Brazila te će toj selekciji biti potrebna senzacionalna pobjeda ukoliko želi u nokaut fazu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Kamerunci su i u prošlosti znali praviti skandale između sebe. Bilo je to 2014. godine na Mundijalu u Brazilu na meču protiv Hrvatske kada su se potukli Benoit Assou-Ekott i Benjamin Moukandjo.

Zaista nesvakidašnja situacija, ali pravila se moraju poštovati, bez obzira kolika zvijezda neko bio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi