Songu je je bilo dosta tišine: Ispričao je svoju istinu sa Onanom, svi će ga podržati!

Nakon remija sa Srbijom

Songu je je bilo dosta tišine: Ispričao je svoju istinu sa Onanom, svi će ga podržati!

Admin Čaušević

Pravi mali skandal uzdrmao je reprezentaciju Kameruna pred meč drugog kola Svjetskog prvenstva u Kataru. Ništa netipično za ovu afričku selekciju pošto su se igrači kamerunskih Lavova 2014. godine u Brazilu međusobno potukli na jednom od susreta. 

Andre Onana je sigurno jedan od najboljih igrača Kameruna, ali zbog neposluha je izbačen iz reprezentacije. Golman Kameruna nije želio raditi ono što je traženo od njega i to je bila kap koja je prelila čašu.

Sve se desilo na meču prvog kola protiv Švicarske kada je čuvar mreže Intera čak svojih 26 pasova od ukupno 61 odigrao van kaznenog prostora što se uopšte nije svidjelo selektoru Rigobertu Songu.

U žestokoj svađi na treningu u subotu Song je zagalamio na Onanu zbog njegovog načina igre, a nakon toga su sjeli i prozagovarali te je golman poručio da nema namjeru da odustane od čestog napuštanja gola.

Song je tada odlučio da je za Onanu najbolje da napusti kamp te da ga stavljenje za rezervnog golmana nije najbolja opcija. Kada je stigao meč sa Srbijom 26-godišnjaka uopšte nije bilo u zapisniku.

Oglasi

Neke informacije govore da je Onana već i napustio kamp te da više neće igrati za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, a vjerovatno i sve dok je Song na klupi.

Nakon fenomenalnog meča protiv Srbije okončanim rezultatom 3:3 svoju stranu istine odlučio je i da ispriča Song. Nakon njegovih riječi sigurno će dobiti dodatnu podršku zbog svoje odluke.

"Onana je želio da ide, a mi smo to prihvatili. Ekipa dolazi ispred svakog pojedinca i potrebna je disciplina", kazao je Song te ostavio vrata otvorenim za čuvara mreže Nerazzurra.

"Vidjet ćemo hoće li ostati sa nama na Mundijalu ili ne. Zavisi od njega. Tražio sam od njega da pričeka. Morat će poštovati pravila."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

# Tim BU Bodovi GR
1. Brazil 1 3 2:0
2. Švicarska 1 3 1:0
3. Kamerun 2 1 3:4
4. Srbija 2 1 3:5

Kamerun do kraja grupne faze ima da odigra meč protiv Brazila te će toj selekciji biti potrebna senzacionalna pobjeda ukoliko želi u nokaut fazu.

Inače, Kamerunci su i u prošlosti znali praviti skandale između sebe. Bilo je to 2014. godine na Mundijalu u Brazilu na meču protiv Hrvatske kada su se potukli Benoit Assou-Ekott i Benjamin Moukandjo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi