Francuzi doživjeli fijasko na Olimpijadi, a Gignac žestoko prozvao sve klubove

Smatra da je olimpijska selekcija previše zapostavljena

Francuzi doživjeli fijasko na Olimpijadi, a Gignac žestoko prozvao sve klubove

Endin Čaušević

Reprezentacija Francuske doživjela je pravi debakl na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Francuzi su u Tokio otputovali kao jedni od favorita za osvajanje medalje, ali su takmičenje završili već u grupnoj fazi.

Selekcija Francuske danas je doživjela pravi debakl jer su sa 4:0 poraženi od Japana čime su se oprostili od nastupa na Olimpijskim igrama.

Prva zvijezda ove ekipe bio je iskusni napadač Andre-Pierre Gignac koji je s dosta optimizma doputovao u Tokio jer je očekivao da svojoj zemlji može donijeti čak zlatnu medalju, ali se to neće desiti.

Gignac je danas nakon poraza od Japana bio izuzetno ljut, te je poručio da jednostavno niko nema pravo da traži izgovore za fijasko koji su doživjeli na Olimpijskim igrama.

Napadač Tigresa je poručio da su krivci za ovaj rezultat i klubovi koji ne dopuštaju igračima da idu na Olimpijadu, te zbog toga ispašta olimpijska reprezentacija za koju ne igraju najveće zvijezde.

"Ne smijemo da tražimo izgovore zbog ovog rezultata. Nadam se da ćemo do Olimpijskih igara 2024. godine biti svi više posvećeni ovom turniru i osvajanju medalje", počeo je Gignac i nastavio.

"Došao sam da dam sve od sebe da dođemo do medalje i da se s ponosom vratimo u Francuske. Ipak, u ovim uslovima to je jako teško izvesti. Klubovi moraju da promijene svoj odnos prema olimpijskoj reprezentaciji jer ovo što se sada radi je zaista tužno i žalosno".

Francuska je pored poraza od Japana doživjela i poraz od Meksika (4:1), dok su u drugom kolu pobijedili Južnu Afriku u fantastičnoj utakmci sa 4:3. Junak tada bio je upravo Gignac koji je upisao hat-trick.

Top Komentari

JuventinoBK
Koga boli neka stvar za olimpijskim fudbalom. To sranje treba ukinuti. Fudbal je veci od olimpijade
7 6
E.Car
Pa da učestvuju najbolji tebe Gignac ne bi bilo u širem spisku. Mislim da na Olimpijadi treba dati šansu mlađim igračima.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi