Slavni fudbaler se srušio, a stadion zanijemio, zavladao je strah: Nevjerica šta je prethodilo drami

Završio je u bolnici

Slavni fudbaler se srušio, a stadion zanijemio, zavladao je strah: Nevjerica šta je prethodilo drami

Admin Čaušević

Trenuci velike napetosti obilježili su utakmicu između Tigresa i Santos Lagune igranu u Kupu Mekskia.. André-Pierre Gignac, francuski napadač i zvijezda Tigresa, srušio se na teren tokom utakmice i odmah prepao sve prisutne na stadionu. 

Scena u kojoj igrač leži na terenu na trbuhu sa ispruženim rukama uz tijelo sve je ostavila u čudu. Intervencija ljekara bila je hitna te su nekoliko sekundi ostali kraj njega kako bi pokušali shvatiti što se dogodilo. Stadion je u trenutku utihnuo u pokušaju da shvati što se dogodilo.

Igrači obje ekipe stali su oko Gignaca koji je u međuvremenu brzo došao sebi. Prve dobre vijesti u noći koja je mogla završiti fatalno.

Francuskom napadaču ljekari su ukazali pomoć i nakon nekoliko minuta sam je ustao na noge. Međutim, čim je ponovno prohodao, neprestanao je počeo povraćati sve dok nije otišao u svlačionicu.

Snimci su pokušali rekonstruirati se desilo. U jednom trenutku utakmice Gignac je prvo pogođen loptom u trbu, a odmah nakon okretanja u potiljak. Čini se da mu je drugi udarac izazvao jaku vrtoglavicu.

Oglasi

Zapravo, Gignac se neprestano hvatao za potiljak. Vjerojatno je odmah osjetio pometnju te se dijelom zbog straha, a dijelom zbog boli odmah srušio na pod.

Zaglušujuća tišina stadiona uokviruje scenarij koji je za neke odmah slutio na najgore. Zapravo, mnogi su mislili da se Gignac razbolio i zbog toga je odmah prevezen u bolnicu.

Na snicima se može vidjeti kako Gignac napušta teren. Lice mu je bilo blijedo, a on je očigledno prestrašen s onim što se dogodilo. Ipak, teren je napustio bez pomoći što je bilo dovoljno da se odahne.

Međutim, baš kada je izlazio sa terena, Gignac se sagnuo i počeo povraćati. Oporavio se i kad je došao do aut linije, povratio je, ali nije tu stao kao nedugo nakon što je ponovno povratio.

To je upalilo crveno svjetlo u ljekarskom timu Tigresa, koje je odlučilo Gignac kolima hitne pomoći odvesti u bolnicu na detaljan pregled i otklontii sve sumnje oko njegovog zdravstvenog stanja.

Na kraju utakmice, koja je završila rezultatom 1:1 trener Tigresa Diego Cocca govorio je sve o zdravstvenom stanju francuskog napadača. Argentinski trener bio je smiren i kazao da je Gignac odveden u bolnicu iz sigurnosnih razloga.

"Otišao je u bolnicu iz predostrožnosti, prije svega jer se radilo o udarcu loptom. Poželio je malo povratiti na klupi i to nas je sve zabrinulo, ali to su normalni simptomi. Klupski doktor je vrlo uvjeren da nije ništa i da je u pitanju samo strah."

Top Komentari

Mel_Glupson
Genska terapija na djeluju...vakcinišite se da zaštitite baku i deku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi