Francuska u šoku: Bivši reprezentativci navijaju za Argentinu sutra u finalu
Dva bivša francuska reprezentativca dali nevjerovatne izjave.

Otvoreno su to poručili

Francuska u šoku: Bivši reprezentativci navijaju za Argentinu sutra u finalu

Eldar Ganibegović

Sutra je na rasporedu finale Svjetskog prvenstva u Kataru. Zvuči nevjerovatno, ali postoje Francuzi, čak i bivši reprezentativci ove zemlje, koji će navijati za Argentinu.

Svjetsko prvenstvo u Kataru došlo je do samog kraja i ostalo je još da se odigraju dvije utakmice

Hrvatska i Maroko će se danas boriti za bronzanu medalju odnosno treće mjesto, dok finale igraju Francuska i Argentina sutra.

Francuzi brane titulu prvaka svijeta osvojenu u Rusiji prije četiri godine, dok Argentina silno želi da dođe do trećeg naslova, prvog nakon 1986. godine.

Posljednja je to šansa i za Lionela Messija da se okiti titulom prvaka svijeta i tako i definitivno nadmaši i legendarnog Maradonu i da, po mišljenju mnogih, postane najbolji svih vremena.

Iako su bivši francuski reprezentativci, David Trezeguet i Andre-Pierre Gignac navijaju upravo za takav scneario i otvoreno su priznali da bi voljeli da Argentina osvoji zbog Messija.

Oglasi

"Leo Messi zaslužuje naslov  svjetskog prvaka. Ljudi sanjaju o tome, cijela Argentina igra za njega i odlično se slaže s prijateljima. Cijela momčad pokazuje odličnu igru", kazao je David Trezeguet, te dodao:

"Francuska, međutim, ima dobre šanse za obranu naslova, a Kylian Mbappe sanja da pobijedi Messija. Ovdje je razlika u godinama, Leo je na kraju karijere, Mbappe tek počinje i oborit će svakakve rekorde."

"Ja sam Francuz, ali volio bih da Argentina osvoji Svjetsko prvenstvo jer je Leo Messi to zaslužio svojom karijerom. Ponaša se kao pravi vođa na terenu", rekao je Andre-Pierre Gignac za Fox Sport.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovakve izjave teško da će im francuski navijači oprostiti, jer nijedan pojedinac, pa ni Lionel Messi, ne može biti važniji od sreće oko 70 miliona Francuza.

Finale je na rasporedu sutra od 16 sati, a oko 18 ili 19 sati znat ćemo ko je novi prvak svijeta. Ili možda stari. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi