Sinoć smo vidjeli najsavršeniji gol iz slobodnjaka ikad, a zabio ga je Andre-Pierre Gignac

Francuz postigao fantastičan pogodak

Sinoć smo vidjeli najsavršeniji gol iz slobodnjaka ikad, a zabio ga je Andre-Pierre Gignac

Endin Čaušević

Iskusni francuski napadač Andre-Pierre Gignac već godinama igra u dresu meksičkog Tigresa, a iako je na zalasku karijere i dalje pruža zaista fantastične partije.

Gignac je sve iznenadio na ljeto 2015. godine kada je nakon pet sezona odlučio da napusti Marseille i karijeru nastavi u Meksiku što niko nije očekivao jer je tada imao svega 28 godina.

Očekivalo se da će Gignac napraviti iskorak u karijeri i potpisati za neki od evropskih velikana jer je bio u zaista odličnoj formi, ali je on na kraju izabrao da ide u Tigres što je bilo poprilično nevjerovatno.

Navodno, glavni razlog bijega iz Evrope bili su tada učestali teroristički napadi u Francuskoj i Gignac je poručio da jednostavo ne želi biti u opasnosti i da zbog toga ide u Meksiko.

Gignac već sedam godina nastupa u dresu Tigresa gdje je već sada ostavio ogroman trag i postao je jedna od legendi meksičkog kluba.

Iako ima već 36 godina i dalje igra u sjajnoj formi, a to je sinoć najbolje pokazao u osmini finala Aperture kada je u meču protiv Necaxa postigao oba gola u pobjedi od 2:0 i poslao je Tigres u četvrtfinale play-offa domaćeg prvenstva.

Oglasi

Gignac se našao u centru pažnje fudbalske javnosti jer je postigao zaista nevjerovatan pogodak u 60. minuti iz slobodnog udarca.

Mnogi smatraju da je to bio jedan od najsavršenijih slobodnjaka koje smo vidjeli u fudbalu jer je udarac Gignaca zaista bio prava magija. On je šutirao sa skoro 30 metara udaljenosti i pogodio je same rašlje za veliko slavlje i eksploziju na tribinama.

Iz ponovljenog snimka jasno se vidi da ovo ne brane ni dva golmana, te da je to bio tehnički zaista perfektan slobodan udarac, ali i dokaz kakav majstor je Gignac.

No, to od njega nije bilo sve u ovoj utakmici jer je 13 minuta kasnije ponovo uspio da zabije pogodak. Ovaj put to je uradio na asistenciju Fulgencija i postavio je konačnih 2:0 za Tigres.

Gignac je u dosadašnjem dijelu sezone za Tigres odigrao 17 utakmica, te je uspio zabiti osam golova i upisati dvije asistencije.

Od dolaska iz Marseillea za meksički klub je odigrao čak 310 utakmica i zabio impresivnih 175 golova uz 42 asistencije. S Tigresom ima ugovor do juna 2024. godine.

Top Komentari

axel42
Nemojte tako, naljutiće se Messiguzolisci! Oni misle samo on zna izvoditi slobodnjake, ma on je to izmislio!
1 5
vence
Del Piero se samo smješka, a Pirlo uziva u vinu i smjeska se :)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi