Italijan je prva velika zvijezda koja je odbila Newcastle

Belotti rekao 'ne'

Italijan je prva velika zvijezda koja je odbila Newcastle

Edmir Škorić

Bogati vlasnici Newcastlea spremni su učiniti sve kako bi se izbjegao najgori scenarij, odnosno ispadanje iz Premiershipa u Championship.

Newcastle nije imao dobru polusezonu, ali Svrake su i dalje u igri za ostanak u eliti. U drugom dijelu sezone zasigurno će biti mnogo jači nego jesenas. Doveli su Kierana Trippiera iz Atletico Madrida, ali očekuje se u narednim sedmicama još zvučnih pojačanja.

Jedan od prioriteta za vlasnike i menadžera kluba Eddiea Howea je napadač. Kontaktiran je Inter sa željom da se dovede Edin Džeko, ali prvak Italije je glatko odbio bilo kakvo pregovaranje.

Newcastle nastavlja potragu za napadačem, a jedna od želja bio je i reprezentativac Italije Andrea Belotti, koji će na ljeto postati slobodan jer mu ističe ugovor s Torinom.

Englezi su kontaktirali Belottija i njegove agente, no Italijan je odbio ponudu najbogatijeg kluba na svijetu, jer očigledno ima u planu da kao slobodan igrač na kraju sezone potpiše za neki drugi klub.

Za 28-godišnjeg Belottija zanima se niz velikih timova, među kojima i Milan. Nogometaš je za 8,4 miliona eura 2015. godine u Torino doveden izu Palerma, a sada se njegova vrijednost procjenjuje na oko 30-ak miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ta cifra je jasno mala jer mu brzo ističe ugovor, dok je prije dvije sezone Torino odbijao prodati svog najboljeg strijelca i za preko 100 miliona eura.

Belotti je u dresu Bikova odigrao 238 utakmica i postigao je 107 pogodaka uz 32 asistencije.

Top Komentari

AcMilan_rosoneriBosna
Po čemu je on velika zvijezda ili igrač
6 0
irnes4
Insigne ,Kalajdžić ,J.David ,Laborde ,Scamacca ,Che Adams ,Aubemeyang ,Moreno ,Mir Od svih ovih on nadje 17-og nekog
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi