Newcastle za 30 miliona eura dovodi tinejdžera iz Francuske?

Hitno im treba napadač

Newcastle za 30 miliona eura dovodi tinejdžera iz Francuske?

E. Ganibegović

Newcastle United očajno treba novog napadača.

Menadžer Svraka Eddie Howe istakao je da na St. James Parku želi vidjeti dva nova napadača, a mnogo se imena povezivalo s Newcastleom posljednjih dana.

Među njima je i naš kapiten Edin Džeko, kao i Gabriel Barbosa, Divock Origi, Pierre-Emerick Aubameyang, a navodno je najozbiljniji kandidat Burnleyjev Chris Wood.

Engleski mediji sada su plasirali vijest da se najbogatiji klub na svijetu okrenuo dovođenju Huga Ekitikea, 19-godišnjeg napadača francuskog Reimsa i mladog reprezentativca Francuske.

On je ove sezone upisao 18 nastupa za svoj klub, a postigao je osam golova uz četiri asistencije. 

Ekitike je dijete Reimsa, samo pola sezone u svojoj karijeri nije proveo u ovom timu i to prošle sezone kada ga je na proljeće Reims poslao na posudbu u danski Vejle.

Ugovor s Reimsom Ekitike ima do ljeta 2024. godine, a francuski klub za svog tinejdžera traži 30 miliona eura. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 24 miliona eura manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ekitike je upisao i dva nastupa za U20 reprezentaciju Francuske, dok na debi u A selekciji, očekivano, još uvijek čeka.

Što se Newcastlea tiče, navijači sigurno očekuju zvučna imena, no to baš i ne ide tako lako. Za sada je najzvučnije pojačanje Kieran Trippier koji je stigao iz Atletico Madrida.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Dajte Džeki ugovor na 1.5 godinu uz mogućnost da produži na još 1 godinu , platu od 7 miliona ( minimalno) Eura po sezoni i eto Edina kod vas + da kada je spreman bude među 11 početnih igrača svake tekme. Eto.... kako bi mu ja bio dobar menadžer . Hahahaha ... mašta može svašta:)
2 3
Mele
Dzrko bi mozda isao, ali titula sa Interom je ipak bolja od borbe za opstanak. Jos Amra i 3 male djece, nije lako seliti se svako pola godine.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi