Pirlo otkrio Gattusovo najveće poniženje: "Obećali smo mu 10.000 eura, nismo mu dali ni ni ku*ac"

Anegdota iz svlačionce Milana

Pirlo otkrio Gattusovo najveće poniženje: "Obećali smo mu 10.000 eura, nismo mu dali ni ni ku*ac"

A. Čaušević

Gennaro Gattuso spada u grupu najzahvalnijih igrača u historiji fudbala.

Gattusa nikad nije krasila tehnika, ali je bio itekako srčan i borben. Praktično se nikada nije štedio na terenu. U karijeri je odigrao preko 500 utakmica, a postigao je svega 14 golova.

Najveći trag ostavio je u Milanu gdje je na terenu ostavljao dojam gazde u svlačionici, ali čini se da je bio obična marionate.

Popularni Rino je djelio svlačionicu s Andreom Pirlom koji je prošle sezone sjedio na klupi Juventusa. Gattuso je trenirao Napoli i ove dvije ekipe su se sastale u Super kupu Italije.

U dokumentarcu o prošloj sezoni Juventusa pod nazivom "Sve ili ništa" prikazani su detalji razgovora Pirla sa igračima uoči utakmice Super kupa

Pirlo je ispričao kako su on i saigrači u Milanu Gattusu pripremili veliku sramotu nakon koje je htio sve da ih pobije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jednom smo napravili opkladu... Znate kako izgledaju puževi, oni veliki, bez školjke... Rekli smo mu ako ih pojede da ćemo mu dati 10.000 eura. Uzeo je puž i pojeo ga, a nismo mu dali ni ku*ac. Htio je sve da nas pobije", ispričao je Pirlo.

Inače, finale Super kupa Juventus je dobio sa 2:1. Trenutno su i Pirlo i Gattuso bez trenerskog posla.

Top Komentari

Mevliino
Kultura na nivou..
8 0
rocccavela
Je li te stid objaviti ovo?
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi