Pirlo želi ostati na klupi Juventusa: Zaljubljen sam u ovaj klub, želim nastaviti sa poslom
Foto - EPA

Trener Stare dame jasan

Pirlo želi ostati na klupi Juventusa: Zaljubljen sam u ovaj klub, želim nastaviti sa poslom

Midhat Šljivak

Andrea Pirlo odveo je Juventus do trofeja u Kupu Italije.

Torinski velikan je u finalu savladao Atalantu sa 2:1 i odnio je trofej kojim su koliko-toliko spasili sezonu u kojoj Stara dama igra zaista loše.

Upravo je trener Pirlo pod žestokim pritiskom i kritikama zbog loše igre svog tima. Mnogi tvrde da će on na kraju sezone otići, ali 42-godišnji stručnjak to nema namjeru učiniti.

On je nakon Atalante istakao da voli Juventus i da želi ostati na poziciji trenera.

"Ostat ću u Juventusu. Ovdje sam sa zadatkom, volim fudbal, ali na kraju će rukovodstvo kluba odlučiti. Ja bih volio ostati trener. Igrači su potpuno uz mene", poručio je Pirlo i dodao je:

"Zaljubljen sam u ovaj klub".

O utakmici protiv Atalante Pirlo je rekao:

"Sjajna utakmica između dva odlična tima koja su se borila od početka do kraja. Sretni smo što smo navijačima priredili lijepu noć".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventusu sada slijedi posljednje kolo Serije A. Tim iz Torina mora pobijediti Bolognu kao gost i čekati kikseve Milana i Napolija.

Upravo je Atalanta naredni rival Milanu, dok će Napoli dočekati ekipu Verone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1603952710
Sinoc poslije utakmice vidjela se sva snaga i ujedinjenost tima. Definitivno su nedostajali navijaci i emocije. Slavlje Pirla i Dybale, kao i zagrljaj sa Bufonom su ono zbog cega se gleda fudbal. Drugo poluvrijeme Juventusa za svaku pohvalu, Atalanta nije postojala. Pokazatelj kako treba da se igra. Sa zdravim timom, sa jos par igraca Pirlo ce slijedece sezone napraviti dobar rezultat, ubijedjen sam. Ako se jos publika vrati bit ce zanimljivo. Ja bi Pirlu dao jos jednu sansu, kad ga vec nisu smjenili ranije.
5 1
Salence
Svejedno za kog da se navija u Italiji,Italiji je potreban jak Juventus.Mislim da bi produženje saradnje za Pirla za još godinu bilo preriskantno za Juventus.Ljeto je blizu,opcija je pregršt,ostaje da se vidi.Previše love je u igri
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi